Primele trei milioane de lei disponibile prin Centrul de Proiecte: Repere în...

Primele trei milioane de lei disponibile prin Centrul de Proiecte: Repere în Cultură. Care este termenul limită

0
DISTRIBUIȚI

După aprobarea bugetului pentru anul 2022 și votul Consiliului Local Timișoara, Centrul de Proiecte lansează prima sesiune de finanțare pentru cultură.

Anul acesta, 23.000.000 de lei vor merge către proiecte din cultură, sport și comunitate, cu 12.000.000 de lei mai mult decât anul trecut.

Primul apel finanțat din bugetul local din acest an este „Repere în Cultură” în valoare de 3.000.000 de lei. Este dedicat proiectelor de anvergură care constituie programul cultural prioritar. Programele culturale finanțate vor fi proiecte emblematice pentru oraș care au menirea să îi întărească identitatea culturală și să pună Timișoara pe harta evenimentelor culturale naționale și internaționale de referință.

„Centrul de Proiecte a dovedit, anul trecut, că poate gestiona în mod transparent și profesionist alocarea de fonduri pentru susținerea culturii, educației și sportului în Timișoara.


Ne dorim să creștem calitatea vieții în Timișoara inclusiv prin inițiativele comunității în domenii importante pentru cetățeni și oraș. Anul acesta, Centrul beneficiază de un buget record dedicat comunității și timișorenilor, mai ales pentru că suntem în anul premergător celui în care vom deține titlul de Capitală Europeană a Culturii. Deschidem primul apel pentru proiecte culturale de anvergură și invităm toți actorii culturali din oraș să aplice și să contribuie la consolidarea și promovarea identității orașului în plan național și internațional. Un juriu independent va evalua și selecta acele proiecte care pot uni întreaga comunitate timișoreană în jurul culturii, o promisiune pe care orașul a făcut-o înainte de a câștiga titlul de Capitală Europeană a Culturii, o promisiune pe care o vom onora”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Operatorii culturali pot aplica la acest apel până în 14 martie, ora 17:00. Rezultatele vor fi afișate în 21 martie.

Perioada 22 martie – 3 aprilie este rezervată contestațiilor celor două etape de evaluare, iar în data de 31 martie vor fi afișate rezultatele finale.

Înscrierea ofertelor culturale se desfășoară pe website-ul centruldeproiecte.ro, unde se găsesc toate informațiile și documentele necesare aplicării la acest apel de finanțare.

Centrul de Proiecte a anunțat în urmă cu câteva zile primele cinci apeluri de finanțare pentru 2022. Două sunt dedicate culturii, unul promovării sportului și un apel este pentru activarea comunității.

Un apel specific este dedicat anului 2023, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii. În perioada următoare vor fi lansate noi apeluri care activează în domeniul cultural și care nu fac parte din Programul Cultural Timișoara 2023 actualizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.