Proiecție de film la Timișoara în semn de solidaritate cu criza umanitară...

Proiecție de film la Timișoara în semn de solidaritate cu criza umanitară a refugiaților de război din Ucraina

0
DISTRIBUIȚI

În semn de solidaritate cu criza umanitară a refugiaților de război din Ucraina, Marele Ecran împreună cu Digital Cube organizează proiecția filmului „Donbass”, vineri 4 martie, de la ora 19, la Faber.

Intrarea la film se va face pe bază de donații (20 de lei, suma minimă recomandată). Donațiile strânse la proiecție vor fi virate integral în contul Crucea Roșie Română, destinat refugiaților de război ucraineni. Accesul se va face cu respectarea normelor sanitare în vigoare, în limita locurilor disponibile.

Regizat de cunoscutul cineast ucrainean Serghei Loznița, „Donbass” (2018) a fost distins la Cannes cu Premiul pentru cea mai bună regie în cadrul secțiunii „Un Certain Regard”, fiind „un film de război care ilustrează absurdul într-o manieră comică, halucinantă pe alocuri’’ (Figaro Scope). „Donbass” este un portret în 13 capitole al celei mai tulburate zone din Europa zilelor noastre, oferind o viziune imersivă asupra conflictelor din teritoriu.


Din distribuție face parte și actorul român Valeriu Andriuță, iar imaginea este semnată de Oleg Mutu.

Zilele trecute asociația Marele Ecran a sărbătorit zece ani de existență cu proiecția filmului A l’abordage/ All hands on deck. „Au trecut 10 ani de la prima proiecție Marele Ecran, dar nu-i lăsăm să treacă fără să ne amintim cu emoție (și cu imagini) câteva din momentele de vârf: Aventurile Prințului Ahmed + rescoring Makunouchi Bento ocazie cu care am strâns 5000 de euro pentru persoanele cu dizabilități, cinci ediții de Casa Filmelor la Plai Festival, zeci de premiere de filme românești cu invitați la AMBASADA, aula BCUT sau la sala Studio de la Casa Artelor, producția filmului nostru Superhombre care a apucat să circule o lună în țară, la multe festivaluri din străinătate și în școlile din județul Timiș. Așa cum zicea un spectator fidel, Marele Ecran a ajuns sinonim (alături de asociația soră, Pelicula Culturală) cu Ceau Cinema, evenimentul care ne decide de 8 ani concediile și ne face să visăm restul anului la imaginea noastră despre paradis: lubeniță + filme la Grădina de Vară. Nu în ultimul rând suntem bucuroși că am putut contribui la proiectul de recondiționare al cinematografului Studio (viitorul cinema de artă al orașului), prin menținerea în acești 10 ani cu insistență a ideii că filmele de artă merită un ecran mai mare, în fond punctul de la care am pornit. Până la urmă asta a fost Marele Ecran în acești 10 ani: o demonstrație a puterii comunității, atunci când ne punem pasiunile și energiile la un loc“, spun inițiatorii acestui proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.