Punct muncit pentru alb-violeţi la Chiajna. În zece oameni, Politehnica nu l-a...

Punct muncit pentru alb-violeţi la Chiajna. În zece oameni, Politehnica nu l-a lăsat pe Zicu să câştige

0
DISTRIBUIȚI
Foto: captură Digi Sport

Politehnica Timişoara a plecat cu un punct din Ilfov în condiţii grele. Lipsiţi de câţiva oameni de bază, alb-violeţii au remizat, scor 0-0, cu Concordia Chiajna, după ce au rămas în zece oameni încă din minutul 55. Muntenegreanul Balsa Rogosic a fost eliminat pentru două cartonaşe galbene. Ianis Zicu nu a putut debuta chiar şi aşa cu un succes pentru gazde.

Încurajaţi de o galerie numeroasă, fără Ignea şi Mera, al doilea suspendat, timişorenii nu au început rău, dar apoi au cedat tot mai mult teren amfitrionilor. Ocaziile nu au fost foarte mari în prima parte. Ursu, respectiv Roşu, din lovituri libere, au încercat dar nu au reuşit să pună în pericol tabela. Poate Duşmanu (min. 14) şi Llullaku (38) au avut şanse mai mari. Iar Andrei (40) şi Ursu (45) au oferit şi ei emoţii Chiajnei.

La reluare, după un cap pe poartă, Rogosic a complicat misiunea colegilor. Atacantul ex-iugoslav a căzut în capcana întinsă de ex-timişoreanul Dorin Codrea şi a văzut al doilea avertisment. Gazdele au pus şi mai mult presiune, dar ocazii notabile au fost în continuare şi în contul bănăţenilor. Ursu (58) din careu, Zaluschi (75) din lovitură liberă, au mai ameninţat poarta lui Aldescu. Concordia a forţat şi putea lovi în minutul 83, dar Păduraru a fost salvator la reluările lui Taub şi Roşu.


S-au acordat şi şase minute de prelungire, în van, alb-verzii nu au putut depăşi defensiva condusă azi de Cristi Scutaru.

Cu 21 de puncte, Poli nu-şi îmbunătăţeşte situaţia din clasament, dar e acum iarăşi la egalitate cu locul 14 – Viitorul Pandurii. În utlima rundă alb-violeţii primesc replica altei pretendente la promovare – Hermannstadt. Pentru Chiajna lucrurile s-au complicat în lupta pentru play-off, ilfovenii sunt pe 5, cu 33 de puncte, dar au nevoie să nu piardă la contracandidata din Buzău pentru a fi siguri de Top 6.

Concordia Chiajna: Aldescu – Borţa, Palmeş, B. Manole (4, Ad. Voicu; 77, Batin), Taub – B. Barbu, D. Codrea, N. Roşu (cpt.) – Duşmanu (77, Mirică), Sokovic (46, Plazonja), Llullaku (59, N. Pîrvulescu). Pe bancă: D. Moldovan – Cherecheş, Ct. Alex, Casap. Antrenor: Ianis Zicu.

Politehnica Timişoara: Păduraru – D. Radu, Bocşan, Scutaru (cpt.), Pamfile (51, Vukoje) – D. Andrei (85, Sofran), Lazăr, Zaluschi (85, Iamandache), Oanea – Rogosic, Ursu (66, Sîntean). Pe bancă: Devenish-Meares – Gerbi, Huminic, D. Olariu, Plumbuitu. Antrenor: Nicolae Croitoru.

„Sigur, este un punct câştigat şi un punct câştigat în compania unui adversar care are obiectiv de promovare, aflată în partea superioară a clasamentului şi care avea şi o motivaţie specială. Se apropie finalul campionatului regular, mai este o etapă şi mai au nevoie de trei puncte pentru a-şi asigura prezenţa în play-off”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii Timişoara.

„Nu aş vrea să comentez acum, mie mi s-a părut destul de uşor, însă cred că ar trebui să văd mai întâi faza şi după aceea să mă pronunţ”, a precizat tehnicianul alb-violeţilor cu referire la eliminarea lui Rogosic. „…e greu de spus dacă rezultatul ar fi fost altfel, forţa în atac a scăzut, chiar şi în aceste condiţii noi am avut o situaţie, chiar două, de a înscrie”, a mai precizat Nicolae Croitoru.

Timişorenii au fost lipsiţi de serviciile lui Mera (suspendat), Ignea (accidentat) şi Bîrnoi (nerefăcut complet). Altfel, Claudiu Pamfile şi Doru Andrei au părăsit terenul având probleme medicale. „Rămâne ca mâine să meargă să facă un control medical, şi el (Pamfile) şi Doru Andrei, pentru că şi el are ceva probleme la genunchi şi vedem despre ce este vorba”, a conchis Croitoru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.