Politehnica a făcut parte din show-ul fabulos dedicat inaugurării noului stadion al...

Politehnica a făcut parte din show-ul fabulos dedicat inaugurării noului stadion al Rapidului FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara s-a bucurat să fie oaspetele de onoare al „fraţilor” de la Rapid Bucureşti. Arena cochetă din Giuleşti a găzduit mai multe momente speciale sâmbătă, în ziua inaugurării. Deşi bănăţenii au cedat până la urmă în „main event”, scor 0-1, pe final, festivalul alb-vişiniu-violet a fost desăvârşit de la un capăt la celălalt.

Sărbătoarea a început pe gazon cu un meci U16, iar elevii lui Cristi Gălan au făcut o figură frumoasă. După ce Lucas Drăghia a deschis scorul, Denis Boariu a egalat din lovitură liberă şi s-a încheiat 1-1!

A urmat meciul de „old boys” Rapid – Poli şi Gigel Bucur era cât pe ce să „fure” show-ul. Atacantul „de buzunar” a reuşit o foarfecă, nu a marcat, dar apoi „a luat la mână” toată defensiva giuleşteană şi a făcut 1-0 pentru oaspeţi. Rapid a revenit şi a câştigat cu 2-1 prin reuşitele lui Raţ şi Pancu.

Meciul vedetă le-a opus pe echipele de seniori actuale. Poli s-a ţinut bine şi pe final Marzouk a adus victoria Rapidului după un lob în poarta goală. Duelul a părut prelungit pentru ca seara să iasă perfectă pentru gazde. Dar nimeni nu s-a supărat.

Atmosfera a fost asigurată desigur de celebra galerie a Giuleştiului, dinspre care a răsunat des celebrul imn „Glasul roţilor de tren”, mai bine decât i-a ieşit lui Andrei Păunescu, din cauza unei probleme de sunet. Galeria polistă a contribuit şi ea la show, cu arsenalul clasic. Nu au fost probleme la imnul României, interpretat de Felicia Filip, cât şi la show-ul altor artişti sau spectacolele de lumină şi lasere.

Rapid: Drăghia – Demici, Săpunaru, Dandea, Goge – Albu, Drăgan – Sefer, Ioniţă II, Hlistei, Ad. Bălan. Au mai jucat: Mărgărit, Ungureanu – Stahl, An. Ioniţă, Marzouk, Morais, Carnat, Alami, D. Grigore, Al. Gheorghe. Antrenor: Adrian Mutu.

Politehnica: Păduraru (41, Devenish-Meares; 66, Murariu) – Sofran (66, Plumbuitu), Scutaru (cpt.; 79, Huminic), Bocşan (41, Mera), Pamfile (66, Oanea) – D. Radu (79, D. Olariu), Lazăr (79, Bakoş), Ignea (66, Iamandache), Vukoje (66, Bîrnoi) – Gerbi (41, Rogosic), Ursu (66, Sîntean). Antrenor: Nicolae Croitoru.

„Suntem bucuroşi că am fost invitaţi în primul rând, am avut posibilitatea să participăm la un aşa eveniment.


A fost un joc între două echipe cu o istorie extraordinară şi care au foarte multe lucruri în comun. În primul rând nişte suporteri extraordinari şi nu greşesc când spun că sunt două echipe, care, în momentele grele, au rămas în viaţă datorită suporterilor. Pe de altă parte cred că a fost şi un test pozitiv pentru jocurile care urmează”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

„Chiar dacă am pierdut, eu cred că e important, ei sunt jucători tineri, a fost un joc disputat în nişte condiţii deosebite şi eu cred că lucrurile acestea nu-i pot ajuta decât să crească”, a precizat tehnicianul despre folosirea intregii „foi”.

Au lipsit Zaluschi (accidentat) şi Doru Andrei, care a reuşit să se califice cu naţionala U19 la turneul final Euro.

Poli reia Liga 2 săptămâna viitoare cu o deplasare la Miercurea Ciuc, in play-out.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.