Refugiații din Ucraina nu pun probleme autorităților locale din Timiș. Majoritatea se...

Refugiații din Ucraina nu pun probleme autorităților locale din Timiș. Majoritatea se află în tranzit

0
DISTRIBUIȚI

Subprefectul Sorin Ionescu a vizitat refugiații cazați la un hotel din Timișoara.

În ultimele zile, mai multe grupuri de femei și copii din Ucraina au ajuns și în Timișoara. „Am întâlnit o parte dintre ei la unul din hotelurile care și-au oferit disponibilitatea de a veni în sprijinul celor care au fugit din calea războiului. Prin amabilitatea celor de la NH Timisoara, aceștia au unde să doarmă și să mănânce. Împreună cu deputatul Ivan Marocico, reprezentant al comunității ucrainenilor, și cu primarul comunei Șag, Flavius Roșu i-am asigurat de sprijin în ceea ce privește integrarea în comunitatea noastră și pentru a le fi mai ușor le-am oferit informații utile în limba lor maternă”, a transmis, miercuri, subprefectul Sorin Ionescu.

De asemenea, prefectul Mihai Ritivoiu a declarat tot miercuri că în zona de vest nu sunt motive de îngrijorare pentru refugiații din țara vecină.

„Prima linie de preluare a refugiaților este în est și nord.


La sfârșitul acestei săptămâni ne-am confruntat cu câteva sute de refugiați veniți pe filiera comunității ucrainene și a bisericilor. Majoritatea au plecat spre București. Cea mai mare parte sunt refugiați care au un plan, merg la rude în Occident. Mai există refugiați din India, Ghana, Tunisia, studenți pe care îi primesc ambasadele. Este o situație aflată sub control în acest moment. Noi avem două hoteluri la dispoziție în care putem să îi cazăm. În noaptea de duminică spre luni au ajuns în comuna Șag și i-am cazat. Avem locuri de cazare în hoteluri, internatele unor licee și școli, care nu sunt folosite. Avem și o tabără de corturi gata să fie umflate cu toate facilitățile, sunt și încălzite. Oricând putem să o instalăm, dacă se impune”, a precizat prefectul Mihai Ritivoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.