Ripensia a pierdut cu Braşovul în play-out. Roş-galbenii au viitorul incert în...

Ripensia a pierdut cu Braşovul în play-out. Roş-galbenii au viitorul incert în Liga 2, dar nu din cauza rezultatelor

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Ripensia a cedat azi în primul joc din play-out-ul ediţiei 2021-22 a Ligii 2. Roş-galbenii au rămas în inferioritate numerică din prima repriză a jocului cu FC Braşov de pe „Electrica”, unde oaspeţii, care mai speră la salvare, s-au impus cu 3-2.

Lipsită teoretic de griji în privinţa retrogradării, dar şi a barajul de supravieţuire, „Ripi” a început poate mai relaxată cu un FC Braşov care încă mai speră, cel puţin la salvarea prin intermediul meciului final în două manşe. Astfel, oaspeţii au deschis scorul destul de repede, în minutul 11, când Lambrinoc a speculat poziţionarea greşită a defensivei timişorene şi a fost servit singur cu Dobre, pe care l-a învins cu un şut plasat, jos, în stânga portarului. Roş-galbenii nu au oferit o replică ofensivă bună în continuare. Mai mult, gazdele au rămas în zece oameni după ce lui Ţieranu (min. 28) i s-a acordat, poate prea uşor, direct cartonaşul roşu, în urma unei intrări mai tari asupra unui adversar.


Pe acest fond s-a făcut 0-2, tot în urma unei pase filtrante, de această dată Angelov (39) a pătruns din stânga în zona centrală şi a şutat în dreapta lui Dobre.

Chiar şi aşa, înaintea pauzei, ripensiştii au redus din diferenţă. După ce şutul lui Ivancevic a fost respins de portar doar până la Golda (44), care a reluat în plasă pentru 1-2 după prima repriză. Mai mult, la reluare Vidrăsan (49) a egalat cu o reluare din cinci metri la recentrarea nou intratului V. Macriţchii. Totuşi, în minutul 67 oaspeţii au revenit în avantaj după o acţiune dusă de Angelov, care a întors balonul la Iorga, al cărui şut plasat l-a învins pe Dobre.

Pe final „Ripi” nu a fost departe de o nouă egalare, dar a cedat şi rămâne cu 25 de puncte, tot pe locul 3 al Grupei B de play-out. Braşovenii au acum 17 puncte şi sunt în cotninuare pe poziţia 5, de baraj.

Ripensia: Dobre – Sturzu, Lalic (72, Lalic), Țieranu, Gladun – Vidrăsan, T. Călin (cpt.; 46, V. Macriţchii) – Ivancevic, Mih. Ene, Mitrov (46, Piftor) – Golda (72, Matiş). Antrenor: Florin Fabian.

FC Braşov: L. Popescu – H. Popa, Maric, Gherghe, Dumbravă – Leonte (63, Andronic), Tesija – Lambrinoc (63, Iorga) , El Azzouzi (53, V. Constantin), Negrean – Angelov (89, B. Roșu).

Viitor în „C”?

Deşi „Ripi” nu are probleme în clasament, o veste neplăcută ar fi afectat vestiarul înainte de meci. Conform liga2.ro, patronul Dumitru Mihu i-ar fi anunţat pe jucători că are de gând să înscrie echipa doar în Liga 3 din sezonul viitor.

„Am omis la conferința de presă să spun faptul că băieții au fost demoralizați, după ziua de vineri, când au aflat despre intenția clubului de a nu mai înscrie Ripensia în Liga 2 din această vară. În aceste condiții, înfrângerea de astăzi nu pot să mi-o asum”, a declarat „principalul” Florin Fabian, conform sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.