Conducerea Ripensiei a explicat intenţia de a înscrie seniorii doar în Liga...

Conducerea Ripensiei a explicat intenţia de a înscrie seniorii doar în Liga 3. Mitică Mihu: „Nu sunt probleme financiare”

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia a organizat astăzi o conferinţă de presă pentru a lămuri cel puţin o parte dintre informaţiile legate de „replierea” seniorilor în Liga 3. Conducerea clubului, în frunte cu preşedintele-patron Dumitru Mihu, a lămurit că roş-galbenii nu au probleme financiare iar decizia foarte probabilă de a începe următorul sezonul o treaptă mai jos e legată de lipsa perspectivelor. Atât în ceea ce priveşte susţinerea din partea mediului de afaceri, autorităţilor locale şi judeţene, cât şi din cauza infrastructurii sportive sărăcăcioase din Timişoara.

„Tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă a fost rodul discuţiilor cu ei (n.r. vicepreşedinţii Radu Ienovan şi Erol Baeram, prezenţi) şi membrii din club, nu e o decizie pe care am luat-o săptămâna trecută, ci am gândit-o de mulţi ani de zile. Am vorbit de motive de multe ori. Nu e peste noapte… Nu are nicio legătură cu banii, situaţia financiară, a firmelor, din contră, merg foarte bine. Ripensia nu are niciun leu datorie la nimeni. Toate referirile astea sunt miniciuni. Singura cauză de a ne retrage din prim plan de la Liga 2 la Liga 3 e imposibilitatea de a ne realiza obiectivele. Obiectivele au fost stabilite de la înfiinţare. Obiectivul e sigur: accederea in Liga I. Acolo unde ar trebui să fie Ripensia. Constatăm ca acest lucru la nivel practic nu se poate realiza. Suntem un club 100% privat, cam 5% sunt ajutoare, inclusiv acest sediu e printr-o colaborare de care beneficiem… Nu e sustenabil pentru un privat să bage foarte mulţi bani în fotbalul privat… Este vorba de o repliere a Ripensiei, cel mai probabil în Liga 3, există şi posibilitatea să rămânem în Liga 2 dacă găsim variante. În continuare voi rămâne lângă Ripensia, dezvoltarea Academiei rămâne un obiectiv. Pregătim un dosar. Avem deja loturile bine conturate… Vom continua să aducem jucători, e o zonă care va merge înainte şi pe care o susţin cu tot dragul”, a declarat Dumitru Mihu, conducătorul lui „Ripi”.

„În ceea ce priveşte demisia lui Fabian, nu e demisie… A fost o înţelegere între noi doi. In comunicatul transmis, de comun acord, clubul şi Florin Fabian, asta scrie…”, a susţinut Mihu despre plecarea antrenorului.

Legat de modul în care a fost dată vestea jucătorilor înainte de meciul cu FC Braşov şi care ar fi fost motivul plecării lui Fabian, Mitică Mihu a admis că a fost o eroare şi a explicat: „Nu este normal şi am greşit… Când am ajuns la stadion m-a intrebat cineva: e adevărat că… Şi atunci am vrut ca băieţii să afle de la mine, decât de pe surse…”.

„Sunt foarte pesimist… perspectivele nu sunt roz.


Mă refer în primul rând la infrastructură. Nu văd stadionul-Lego făcut nici în patru-cinci ani de zile… Am fost in negare doi ani de zile”, a mai spus Mihu.

„A fost un drum care nu a fost tocmai uşor… ne-am dat seama că nu putem fără resurse, şi moral, că în momentul în care se dădea un semnal, cluburile implicate sunt sprijinite de autorităţile locale, probabil şi mediul de afaceri reacţiona altfel. M-am confruntat cu această problemă. Normal că ne-am dat seama că avem nevoie de mai multe resurse cand am urcat in ligile superioare. Eu personal şi cei din jurul meu am făcut tot ce am depins de noi. In 2017 a venit şi sprijinul domnului Mihu. In 2018 s-a pus din nou problema ce facem, ce este de făcut, reuşim să ducem un campionat cu nişte costuri suplimenatare? Atunci, domnul Mihu şi-a asumat să preia şi conducerea administrativă şi să sponsorizeze cu sumele necesare, care nu erau deloc mici. Astfel încât activitatea să se ducă în bune condiţii. Au crescut an de an sumele… Speranţa moare ultima, poate autorităţile vor veni alături de noi, există bază legală, întotdeauna s-a spus că nu există această bază legală pentru Ripensia. Poate atunci şi dl. Mihu îşi va reconsidera partea de suport…”, a spus şi Radu Ienovan, vicepreşedintele clubului şi primul preşedinte al lui „Ripi” la reînfiinţare.

„Am spus în anul în care am promovat din Liga 3 în Liga 2 că a fost un miracol, apoi o minune că am reuşit să ne salvăm. In mod normal la ce buget şi cum eram organizaţi a fost o minune să ne salvăm. In aceşti cinci ani de Liga 2 sunt foarte multe lucruri care nu funcţionau. Putem enumera trei zile. Dar aş vrea să scot în evidenţă şi lucruri pozitive. Noi am făcut foarte mulţi paşi în îmbunătăţirea organizării clubului. La momentul promovării în Liga 2 aveam zero jucători …toţi erau împrumutaţi… In momentul de faţă avem undeva la 400 de copii legitimaţi şi sunt ai Ripensiei…”, a conchis Erol Baeram, celălalt vicepreşedinte al clubului prezent la conferinţă.

Conform oficialilor Ripensia a plătit undeva la peste 50.000 de euro, grile de formare, pentru multitudinea de juniori sosiţi de la LPS Banatul.

Mada şi Muntean, conducătorii staff-ului

Dumitru Mihu a precizat că după plecarea lui Fabian echipa de seniori va fi condusă de „secundul” Călin Mada şi Iulian Muntean, preparatorul fizic din acte. „Vom vedea în viitor ce vom face”, a adăugat Mihu.

Omul de afaceri a mai spus că a primit inclusiv oferte de a muta echipa in alte oraşe. „Am primit două telefoane până acum şi există variante. Atâta timp cât eu sunt la Ripensia acest club nu va avea probleme financiare şi nu va pleca din oraşul ăsta. Eu sunt dispus să cedez clubul către o firmă/autoritate locală care demonstrează că poate să facă lucrurile mai bine. Sunt cinci ani in care am făcut o facultate de fotbal…”, a concluzionat acesta.

Ripensia, locul 3 in grupa B de play-out, cu 25 de puncte şi fără griji in clasament, mai are cinci runde de jucat in acest sezon 2021-22 al Ligii 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.