Rock fabricat în Timișoara: formația Imund a lansat primele două piese

Rock fabricat în Timișoara: formația Imund a lansat primele două piese

0
DISTRIBUIȚI

Formația timișoreană Imund a lansat primele două piese care poartă numele de „În șoaptă” și „Început fără sfârșit”, melodii care în viitorul apropiat vor avea parte și de două videoclipuri.
Trupa este alcătuită din Ovidiu Takacs „Bulbuc” – voce, Daniel Marghiloman „Tzutzi” – chitară. Mircea Leuca „Rockerul” – tobe, Florin Badara „Ozzy” – chitară și Daniel Petreus „Watcha” – chitară bas iar fiecare dintre membrii formației a activat de-a lungul timpului în diferite proiecte.

„Imund s-a format pe deplin în 2018, odată cu cooptarea mea și a lui Ozzy în trupă. Înainte de acest moment, ceilalți membri începuseră de aproximativ un an să cânte împreună. Înainte de a fi invitat să mă alătur lor, începusem să mă gândesc la o reîntoarcere. Trecuseră deja mai mult de 10 ani în care nu mai activasem în nici o trupă, cu excepția câtorva concerte Implant Pentru Refuz, unde am fost invitat să cânt câteva piese alături de ei. Numele trupei îl purtam deja cu mine. Din prima clipă în care i-am vizitat la sală și i-am cunoscut, am simțit că locul meu e acolo cu ei. Nu a mai durat mult și le-am prezentat ideea care stă la baza numelui trupei. Conform DEX imund inseamană «foarte murdar, dezgustător la înfățișare».


Dar ca trupa, Imund este o metaforă a transformării. E o entitate întrupată din ceea ce este deja pierdut, ce e mizer și putred, care apoi redă lumii opusul originii lui și reînvie virtuți”, a povestit Ovidiu Takacs, solistul formației.

Instrumentalele pieselor au fost înregistrate la sala de repetiții a trupei, prin forțe proprii, iar vocea la studioul DSPro, în compania maestrului Attila Lukinich „Moshu”, care s-a ocupat de mixaj și master.

„Cred că muzica creată de o trupă reprezintă ceea ce îi unește. Astfel, Imund este punctul nostru de legătură, de coeziune. Chiar dacă fiecare în parte înclinăm spre un anumit gen de muzică, fie ea rock sau alt gen și trupele lui de suflet sunt altele… ne-am întâlnit acolo unde rezonăm cel mai bine. Influențele noastre muzicale vin din trupe cu care am crescut sau ne-am atașat de-a lungul timpului: Rage against the Machine, Korn, Five Finger Death Punch, Depeche Mode, Deftones, Biohazard, Slipknot, Rammstein, Metallica sau Megadeth. Suntem o trupă cu mesaj cules din social și viață. Ambele piese vor avea videoclip. Am început în decembrie împreună cu o echipă entuziastă, care a rezonat cu ideile noastre, în colaborare cu Vita de la Implant pentru Refuz, în rol de regizor, Ovidiu Novac (cameră) și Eugen Neacșu (visual), am filmat în două zile tot materialul pentru clipuri. Deocamdată ele se află în faza de producție, dar nu mai e mult până la lansare. Cert este că în aceste două clipuri avem câte un invitat care a adus o notă aparte și a dat fiecărui clip o identitate proprie”, a mai adăugat Ovidiu Takacs despre primele piese ale formației, care se pot asculta pe principalele platforme de streaming.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.