România a învins Țările de Jos și merge la barajul pentru CM...

România a învins Țările de Jos și merge la barajul pentru CM 2023. Un jucător de la SCM Timișoara a deschis scorul la Amsterdam

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Gabriel Boia

România a obținut biletele pentru turneul de baraj pentru calificarea la Cupa Mondială de anul viitor după succesul obținut ieri, în deplasare, cu reprezentativa Țărilor de Jos. A fost 38-12 pentru „Stejari”, la care Gabriel Rupanu, de la SCM Timişoara, a fost titular şi a înscris primul eseu al partidei!

Rupanu a marcat în minutul 2 iar eseul său a fost transformat de ex-bănăţeanul Melinte. Jucătorul de pe Bega a fost înlocuit în minutul 56, în timp ce un alt component al SCM-ului, Vlad Neculau, a intrat pe teren din minutul 67, bifând astfel primele minute „internaţionale”.

„Ei vor primi câteva zile libere și apoi ni se vor alătura. Oricum, vin foarte bine pregătiți de la lot și în formă competițională, așa că nu le va fi greu să se adapteze în momentul când intrăm în linie dreaptă pentru pregătirea finalei de Cupă a României”, a spus Valentin Calafeteanu, antrenorul lui SCM Timișoara.

Hinckley a marcat al doilea eseu românesc la Amsterdam iar acelaşi Melinte a transformat pentru 14-0.


Ecartul a crescut şi mai multe după cursa lui Dumitru, finalizată cu succes, 21-0 după formalitatea reuşită de Melinte. Iar încercarea lui Cojocaru a dus scorul la 26-0! La acest scor gazdele au replicat prin eseurile lui Spike Salman și Christopher Raymond, ultimul transformat de David Weersma, pentru 26-12 la pauză.

La reluare doar oaspeţii au mai marcat. Alexandru Bucur și Florin Surugiu au culcat din nou balonul în terenul de ţintă advers iar cu transformarea lui Melinte la cel din urmă s-a făcut 38-12!

România a încheiat competiţia pe 3 şi o aşteaptă un turneu de recalificare foarte greu. Anul acesta în Franţa va da piept cu echipe din zona America, Asia/Pacific și Africa. Cel mai probabil printre adversari vor fi naţionale puternice, precum SUA ori Tonga!

România: 1.Vasile Balan (CSA Steaua), 2. Ovidiu Cojocaru (CSM Știința Baia Mare), 3. Costel Burțilă (RCHCC), 4. Adrian Moțoc (Stade Aurillac), 5. Marius Iftimiciuc (Perigueux), 6. Mihai Macovei (C) (Colomiers), 7. Dragoș Ser (CSA Steaua), 8. Andre Gorin (RCHCC) , 9. Gabriel Rupanu (SCM Timișoara), 10. Daniel Plai (CSA Steaua), 11. Paul Popoaia (CSM Știința Baia Mare), 12. Vlăduț Popa (CSA Steaua), 13. Hinckley Vaovasa (CSA Steaua), 14. Ionuț Dumitru (CSA Steaua), 15. Ionel Melinte (RCHCC). Rezerve: 16. Florin Bărdașu (CSA Steaua) 17. Dorin Tică (CS Dinamo), 18. Alexandru Gordaș (CS Dinamo), 19. Florian Roșu (CSM Știința Baia Mare), 20. Vlad Neculau (SCM Timișoara), 21. Florin Surugiu (CSA Steaua), 22. Alexandru Bucur (CSM Știința Baia Mare), 23. Nicolas Onuțu (CS Vienne).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.