Rugbiştii de la SCM Timişoara, nerăbdători în aşteptarea finalei de Cupă cu...

Rugbiştii de la SCM Timişoara, nerăbdători în aşteptarea finalei de Cupă cu Baia Mare. „Leii” vor avea şi un amical în weekend

0
DISTRIBUIȚI
Eugen Căpăţână, al doilea de la stânga la dreapta

SCM Timişoara a încheiat campionatul doar pe poziţia a patra, dar are şansa unui trofeu în prima parte a anului 2022. Finala Cupei României cu rivala CSM Ştiinţa Baia Mare, amânată în două rânduri, se apropie şi pentru generaţia veche a „leilor” ar putea fi „cântecul de lebădă” în materie de trofee.

„Suntem încărcaţi, tensionaţi, avem nevoie de victoria asta, băieţii s-au pregătit foarte mult. E a nu ştiu câta oară când s-a tot amânat. Ne dorim din toată inima un meci disputat pe teren şi o Cupă adusă acasă, pentru că mulţi dintre băieţi mai au puţine sezoane de jucat, dintre băieţii care au făcut istorie pentru Timişoara, şi cred că cei tineri trebuie să înveţe cum să le câştige şi să le păstreze acasă”, a spus Eugen Căpăţână, cel mai vechi component al echipei de pe Bega, ieri, cu ocazia noului parteneriat dintre club şi USAMVB.

Cupa este principalul obiectiv din prima parte a anului şi tot lotul e motivat de acest aspect.


„Băieţii sunt deschişi, sunt foarte multe informaţii, încercăm să ne pregătim pentru ceea ce va fi, pentru că, să fim sinceri, va fi un meci greu. Baia Mare este campioana, trebuie respectată şi o respecţi doar bătându-te pe teren, din toate punctele de vedere”, a precizat jucătorul din linia întâi.

Căpăţână a revenit după problemele medicale avute şi va fi apt pentru finala de la Bucureşti: „În decembrie aveam doar vreo cinci luni de la accidentare, acum sunt pregătit, mult mai în formă. Cel puţin în cazul meu, dar cred că şi al băieţilor, este o finală mai disputată. Pentru că şi vremea ne permite, a început tot mai mult să se încălzească şi cred că va fi un spectacol frumos, de care ne vom bucura cu toţii”.

Bănăţenii ar putea disputa în acest weekend şi o partidă de verificare, în deplasare cu Ştiinţa Petroşani, grupare care a câştigat liga secundă, dar care din raţiuni financiare nu poate face pasul către SuperLigă. „Am înţeles că sâmbătă, managementul a rezolvat să mergem la Petroşani, să ne încălzim puţin cu ei, să punem în aplicare tot ceea ce e de pus. Dar până la urmă cred că nu contează dacă vom juca un meci mai tare de pregătire, pentru că ştim care ne sunt ţelurile şi scopurile în acest sezon. Cu siguranţă se mişcă şi Baia Mare, dar am spus-o de fiecare dată că cel mai important e să te focusezi pe tine, pentru că dacă te vei antrena la capacitate maximă nu contează cum vor fi ceilalţi, pentru că cu siguranţă vei fi pregătit pentru ceea ce înseamnă o finală”, a conchis „Căpă”.

Experimentatul jucător a precizat că plănuieşte să mai joace până în decembrie 2023, adică până la vârsta de 37 de ani! „Se vor face 20 de ani de când joc în Timişoara şi vor fi de ajuns. Îmi doresc cât mai multe trofee, ca să creez o moştenire care va fi greu de doborât”, a punctat Eugen Căpăţână.

Finala Cupei, programat pe 2 aprilie, a fost amânată ultima dată deoarece rugbiştii maramureşeni abia reveniseră în decembrie dintr-un turneu în sudul Africii, prima zonă afectată de variana omicron a coronavirusului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.