Se apropie demararea unor noi lucrări majore în zona Buziașului din Timișoara....

Se apropie demararea unor noi lucrări majore în zona Buziașului din Timișoara. Cum va fi restricționată circulația

0
DISTRIBUIȚI

Abia scăpați de șantierul șoselei spre Moșnița, timișorenii din sud-estul orașului trebuie să se pregătească de noi lucrări de infrastructură. Primăria a anunțat, miercuri, demararea a două proiecte de anvergură pe strada Stan Vidrighin.

Primul proiect constă în reabilitarea rețelei de apă-canalizare, realizată prin fonduri europene atrase de Aquatim. Infrastructura de bază a orașului trebuie să fie pusă la punct, a transmis municipalitatea, iar acest proiect include 66 de kilometri de rețea, care asigură transportul apei potabile și a sistemului de canalizare din zona Stan Vidrighin de la AEM.

Al doilea proiect se referă la reabilitarea liniei de tramvai și a tramei stradale de pe Stan Vidrighin.


Lucrările se află acum la ultimul pas înainte de demararea execuției. Proiectul are autorizație de construire eliberată, iar comisia de circulație a eliberat avizul pentru restricționarea circulației pe bulevard.

Primul sector restricționat, conform avizului, este pe sensul vestic de drum, dinspre dr. Podeanu spre sensul giratoriu de la AEM. Sensul opus de drum va fi deschis, astfel încât să se poată circula din ambele direcții. Perioada acestei restricționări este de șapte luni. În perioada lucrărilor se va putea circula pe câte o bandă pe sens, așa cum se circulă pe bulevardul Cetății. Ziua exactă pentru începerea lucrărilor va fi comunicată până la finalul săptămânii viitoare.

Etapizarea închiderilor este următoarea:

–       Etapa I – 7 luni – sensul de mers de la str. Podeanu până la sensul giratoriu P-ța Gh. Domășneanu

–       Etapa II – 4 luni – sensul de mers de la bd. 1 Decembrie 1918 până la sensul giratoriu P-ța Gh. Domășneanu

–       Etapa III – 7 luni – sensul de mers de la sensul giratoriu P-ța Gh. Domășneanu până la str. Batania cu trecere pe sensul opus până la blvd. 1 Decembrie 1918

–       Etapa IV – 4 luni – sensul de mers de la sensul giratoriu P-ța Gh. Domășneanu până la blvd. 1 Decembrie 1918

–       Etapa V – 4-8 luni (împărțită în trei faze) – se finalizează intervenția pe sectorul cuprins de la str. Batania până la blvd. 1 Decembrie 1918

Valoarea investiției este de aproximativ 83 de milioane de lei (TVA inclus), iar termenul de execuție este de 30 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.