Seri muzicale retro în pași de dans, cu Jarvis Musical Voices

Seri muzicale retro în pași de dans, cu Jarvis Musical Voices

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1961211687">

Duminică seara, Casa del Retro a găzduit un nou episod muzical pus la cale de Jarvis Musical Voices, un proiect cultural care-și propune să îmbogățească Timișoara cu seri muzicale inedite. În aplauzele publicului, o serie de artiști cunoscuți sau aflați la început de drum au abordat un repertoriu cât se poate de bogat, din care nu au lipsit șansonetele, partituri celebre din musical-uri așijderea dar și câteva melodii din categoria oldies but goldies din repertoriul muzicii pop.

Dincolo de prestația celor aflați pe scenă (Diana Pap, Bogdan Aungurence,  Mona Larion, Loredana Trocan, Mely Jurchiță, Annamaria Vinczi și  David Folescu), publicul a creat o atmosferă caldă care a inclus inclusiv nelipsiții pași de dans în stil retro. Pe lângă obișnuitele hituri care sunt abordate și la alte evenimente de acest fel cum ar fi „Can’t Take My Eyes Off You” (Frankie Valli), „Have I Told You Lately That I Love You” (Rod Stewart), „Simply the best” (Tina Turner) sau „Nah neh nah“ (Vaya Con Dios) care au asigurat partea „comercială“ a serii, publicul a avut parte și de piese mai „altfel“ din categoria Andrew Lloyd Weber („Fantoma de la Operă”), Emmerich Kálmán („Silvia”), Doris Day („Que sera sera”) sau Dalida & Alain Delon („Parole, parole”), iar amestecul acesta de  sound-uri din categoria șlagăre evergreen cu piese din repertoriul muzicii considerate drept „clasice“ a fost unul de bun augur și a asigurat un plus de șarm întregii seri.

„Proiectul Jarvis Musical Voices a luat naștere în vara anului trecut. Bogdan Aungurence, a terminat masterul la conservator. El a participat la tot felul de evenimente și s-a gândit cum ar fi să continue aceste serate…dar nu neapărat cu colegi de conservator sau cu oameni implicați în vreo instituție. Așa s-a născut ideea unei trupe independente de musical cu care am început să facem diverse serate cu oameni care chiar își doresc acest lucru. Drept urmare, am chemat câțiva foști și actuali elevi și i-am întrebat dacă vor să cânte musical-uri. La început fiecare a cântat ce a dorit dar ne-am mai adaptat. Pentru serile de la Casa del Retro ne-am adaptat și am strecurat și câteva momente mai dansante. Cred că există public pentru așa ceva și pe viitor dorim să realizăm un spectacol împreună cu Big Band-ul Timișoara. Dacă e să vorbim și de alte proiecte de viitor, ne-am dori să punem în scenă un musical cap – coadă. Până atunci trebuie să mai creștem un pic”, a spus Diana Pap, din partea acestui proiect.

Foto: Mihai Toth

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.