Situație de criză la Colterm. Administratorul judiciar somează primăria să plătească facturile...

Situație de criză la Colterm. Administratorul judiciar somează primăria să plătească facturile restante, altfel riscă să rămână fără gaz

0
DISTRIBUIȚI

Consorțiul care se ocupă de insolvența Colterm i-a trimis primarului Dominic Fritz o notificare prin care municipalitatea este înștiințată că are de plătit facturi restante de aproximativ 2,3 milioane de lei care, neachitate, duc la penalități, iar Colterm riscă să rămână fără gaz.

Totul a pornit după ce consorțiul „Alfa & Quantum Consulting SPRL, Maestro SPRL și Insolvein SPRL” a solicitat Primăriei Timișoara, în 17 martie, plata sumei de 3 milioane de lei, până astăzi, „în vederea achitării furnizorului de gaz, pentru a evita plata penalităților. Răspunsul municipalității, venit prin intermediul presei, a fost că subvențiile au fost achitate în avans pentru întreaga lună aprilie.

Astăzi, administratorul judiciar a trimis o notificare către municipalitate în care cere achitarea până la finalul zilei bancare a unui sold în valoare de peste 2,3 milioane de lei, provenit din servicii neachitate, dar și din penalități.


„Va rugăm să efectuați plata sumei de 2.343.768,80 lei solicitată mai sus, până cel târziu la finalul zilei bancare de astăzi, data de 25.03.2022. (…) Precizăm faptul că în evidențele contabile ale Colterm SA figurați și cu alte debite restante de achitat, în baza contractului de execuție lucrări nr. SC 2017-14663/15.06.2017, pentru care Colterm SA urmează să emită și să vă comunice facturile fiscale aferente lucrărilor executate”, spune notificarea trimisă de consorțiu către primărie.

„Totodată, vă aducem la cunoștință că sunteți răspunzători pentru plata penalităților calculate pentru zilele de 15, 16 și 17 martie 2022, așa cum ați fost informați și în ședința avută cu Secretarul General al Guvernului din data de 22 martie 2022. De asemenea, vă aducem la cunoștință că instituțiile aflate în subordinea Primăriei Municipiului Timișoara figurează cu debite de plată către Colterm SA în cuantum de 2.847.021,58 lei, și de 5.922.991,40 lei conform situațiilor facturilor neachitate la data de 25 martie 2022. Vă rugăm să efectuați demersurile legale ce se impun pentru a fi plătite aceste sume de urgență. Facem precizarea că debitoarea Colterm SA – în insolvență nu deține disponibilitățile bănești necesare pentru plata consumului de gaz aferent zilelor următoare, existând astfel un risc major nu doar de creștere a penalităților, dar inclusiv de eliminare din piață, de către Transgaz Mureș SA”, mai spune notificarea administratorului judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.