Soluţia de compromis din rugby-ul românesc. SCM Timişoara, într-o divizie unică de...

Soluţia de compromis din rugby-ul românesc. SCM Timişoara, într-o divizie unică de 14 sau 15 echipe

0
DISTRIBUIȚI
Foto: SCM Timişoara (arhivă)

Decăderea competiţiei interne de rugby a dus la o situaţie disperată. Noua ediţie a SuperLigii ar fi rămas cu doar patru formaţii, astfel că federalii au decis practic să unească primele două eşaloane.

SCM le-ar fi avut concurente în vechiul format doar pe Steaua, Baia Mare şi Dinamo.


Biroul federal a decis ieri reorganizarea după ce competiţia de top nu ar mai fi putut fi continuată de „U” Cluj şi nici Ştiinţa Petroşani nu ar fi acceptat promovarea din motive financiare.

Noul format o va găsi pe SCM Rugby alături de Știința Baia Mare, Universitatea Cluj, Știința Petroșani, CS Universitatea Arad, CSU Alba Iulia, RC Gura Humorului și CSM Bucovina Suceava. Cea din urmă a anunţat deja că nu se înscrie în campionat. Din cealaltă serie fac parte echipele: Steaua, Dinamo, RC Grivița Roșie, Politehnica Iași RC Bârlad, CSU Galati şi CS Năvodari.

Data de start a competiţiei este 16 aprilie, in format tur-retur. Primele două clasate vor merge în play-off. Acolo se vor juca din nou un tur și un retur (șase etape), după care urmează semifinalele (1 vs. 4, 2 vs. 3) și finala.

SCM Timişoara revine la partidele oficiale direct cu finala Cupei României, contra celor de la Baia Mare, joc programat la Bucureşti pe 2 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.