Stadionul „Dan Păltinişanu” a fost închis, dar nocturna va fi reparată! Anunţ...

Stadionul „Dan Păltinişanu” a fost închis, dar nocturna va fi reparată! Anunţ optimist al lui Alin Nica despre viitoarea arenă

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Sebastian Tataru

Astăzi, la şedinţa extraordinară a CJ Timiş, s-a discutat şi problema stadionului aflat în proprietatea instituţiei publice. După cum se ştie, nocturna de pe arena „Dan Păltinişanu” a cedat la meciul Politehnica – Petrolul, din Liga 2, iar alb-violeţii au pierdut meciul la masa verde. Alin Nica, preşedintele CJT, a luat imediat decizia de a închide complet stadionul pentru meciurile oficiale. Întrebat despre auditul intern cu privire la cele întâmplate în acea seară, Ciprian Trocan, directorul Direcţiei de Prestări Servicii, a spus că s-ar fi găsit modelul de siguranţă care s-a defectat, iar piesa va fi înlocuită chiar dacă s-a „dat” interzis la competiţii.

„Din punct de vedere tehnic, fiind o nocturnă veche de 19 ani, din păcate s-a întâmplat acum ca o siguranţă să pice. Am luat legătură cu compania Enel România, se pare că ei sunt acum în proces de găsire a acelei siguranţe. Au găsit în principiu şi în perioada următoare, chiar dacă evenimentele au fost oprite pe stadionul Dan Păltinişanu, va fi înlocuită. E vorba de strict de o problemă tehnică… Spre ghinionul nostru a picat în timpul jocului Poli – Petrolul.


În dimineaţa meciului o echipă a firmei de mentenanţă a fost la stadion, s-au dat asigurări că meciul se poate desfăşura fără nicio problemă şi s-a întâmpla ceea ce aţi văzut şi dumneavoastră…”, a spus Ciprian Trocan.

Aşadar, siguranţa buclucaşă va fi înlocuită, rămâne de văzut dacă Alin Nica se va îndupleca să deschidă arena, căci acesta justifica oprirea activităţii şi prin faptul că sunt şi alte elemente de nesiguranţă pe vechea arenă. Atât Politehnica, dar şi Ripensia sau poate chiar SCM Rugby Timişoara, ar avea nevoie de stadion pentru meciurile importante/televizate.

Altfel, Alin Nica a avansat un termen extrem de optimist legat de viitorul stadion. Mai ales dacă ţinem cont că doar procesul de demolare al mastodontului actual poate fi o corvoadă.

„Stadiul realizării stadionului din Timişoara este următorul: s-a trecut de faza de prefezabilitate. S-au aprobat indicatorii economici atât în comisia tehnico-economică din cadrul CNI, cât şi din cea de la Ministerul Dezvoltării. Acum se lucrează la finalizarea studiului de fezabilitate, urmând să treacă prin aceleaşi două comisii, după care se va obţine avizul de la Ministerul de Finanţe, în vederea promovării proiectului de HG de alocare a finanţării pentru această investiţie. Din acel moment noi putem să trecem la demolarea stadionului existen. Iar CNI să treacă la procedura de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia efectivă a stadionului. Din acel moment, de când se dă acea hot. de guvern, lucrurile vor intra în linie dreaptă şi stadionul sper că va fi în linie dreaptă în ceea ce priveşte execuţia şi, nu peste mult timp, în câteva luni de zile, să punem piatra de temelie acolo la noul stadion la Timişoara”, a declarat Alin Nica.

Între timp Politehnica şi suporterii au demarat mai multe discuţii, inclusiv cu federalii pentru găsirea unei soluţii provizorii de disputare a partidelor în sezonul viitor probabil şi nu numai. În primul rând sunt luate în calcul arenele „Electrica” şi Colterm, prima ar putea suferi modificări mai rapid, fiind a municipalităţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.