Suporterii au mărşăluit pentru stadion după eşecul cu Hermannstadt pe „înghesuitul” „Ştiinţa”....

Suporterii au mărşăluit pentru stadion după eşecul cu Hermannstadt pe „înghesuitul” „Ştiinţa”. Loc de baraj la start de play-out

2
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara nu a scăpat de emoţii după ce a pierdut ultimul joc din sezonul regular, scor 1-2, cu FC Hermannstadt. Alb-violeţii sunt la startul play-out-ului pe loc de baraj iar la final suporterii şi-au strigat păsul vizavi de stadion printr-un marş încheiat fără incidente în faţa Prefecturii.

Să fi fost 1.500 de oameni, mai mult sau mai puţin, greu de zis pe vechea arenă din centrul oraşului, unde oamenii, mai mult în picioare s-au înghesuit să vadă fotbal. Dacă în tribune a fost ca pe vremuri, mai ales după închiderea singurei arene destinate performanţei din oraş, nici pe teren lucrurile nu s-au prezentat grozav. Gazonul mai greu a făcut aproape imposibilă construcţia ambelor echipe.

Din baloane săltate şi ricoşate din centrul terenului au apărut însă şi goluri frumoase. Chiar dacă sibienii au deschis scorul, în minutul 33 prin Paraschiv, servit de Opruţ, Poli a punctat „artistic” prin Ursu. Pe finalul primei părţi „şeptarul” a lobat superb peste Muţiu în cros şi a declanşat fiesta. Dar bucuria a fost anulată imediat după pauză de o altă reuşită frumoasă, ex-alb-violetul Călin Popescu a trimis şi el un şut de senzaţi în dreapta lui Păduraru, pentru 1-2. În rest oaspeţii au profitat de maniera de arbitraj a lui Cristian Codrea şi au blocat practic meciul. În final Mera s-a ciocnit de Antoche după ce a lovit mingea, dar jocul a mers mai departe. Poli va da acum bătălii cu Csikszereda (33 puncte), Metaloglobus (28), Poli Iaşi (25), Şelimbăr (23), Călăraşi (7 – mai are de disputat un joc) şi Brăila (2) pnetru a nu risca un baraj. Grupa A de play-out e începută de alb-violeţi de pe 5, cu 21 de puncte, loc de baraj cu poziţia similară din Grupa B. Ţintarul va fi stabilit luni.

Politehnica Timișoara: Păduraru – D. Radu, Mera (cpt.), Bocșan, Oanea – D. Andrei (66, Sofran), R. Lazăr (86, Vukoje), Ignea, Ursu – Zaluschi (66, Iamandache), Gerbi (46, Sîntean). Pe bancă: Devenish-Meares – Plumbuitu, Huminic, Olariu, Bîrnoi. Antrenor: Nicolae Croitoru

FC Hermannstadt: Muțiu – Pantea, Bejan, Antoche, Opruț – Mino Sota, Biceanu – P. Petrescu (cpt., 70, Balaure), I. Năstăsie (70, Buhăcianu), C. Popescu (90+2, Bucuroiu) – D. Paraschiv (58, Hora). Pe bancă: I. Pop – I. Stoica, Issah, Blejdea, Tomșa. Antrenor: Marius Măldărășanu

„A fost un joc în care ne-am pus speranţe. Era ultimul joc al campionatului regular, chiar dacă întâlneam un adversar bun, foarte bun. Cred că şi parcursul nostru de până la ora jocului demonstra că suntem pe o pantă ascendentă şi ne puneam speranţe. Din păcate cred că am respectat mai mult decât ar fi trebuit adversarul în anumite momente ale jocului şi lucrul acesta ne-a costat. Am început foarte bine jocul. Am avut o ocazie mare de a înscrie. Am primit uşor două goluri. Cel puţin golul al doilea şi la începutul reprizei a doua, era 1-1, aveam timp să gestionăm altfel repriza a doua. Însă, foarte foarte uşor, o greşeală impardonabilă… Nu am mai avut forţă să revenim, am făcut eforturi, însă nu am reuşit să ne creăm situaţii foarte clare de a înscrie. Nu a existat decât o presiune asupra adversarului şi cam atât. Păcat pentru că, repet, era un moment bun pentru echipă, poate că şi absenţele au contat într-o oarecare măsură însă asta nu este o scuză… Trebuie să ne recuperăm după jocul de astăzi. Trebuie să ne recăpătăm încrederea, să muncim şi eu sper ca evoluţiile şi, în primul rând, rezultatele să ne ajute să ieşim bine!”, a declarat la final Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii, preocupat acum de play-out.

De partea cealaltă, Marius Măldărăşanu e convins că diferenţa de valoare a loturilor a făcut diferenţa: „Cred că valoarea, era normal, avem echipă bună, venim după o înfrângere dureroasă etapa trecută, mă bucur încă o dată că am avut reacţie.


Din păcate am tot pierdut puncte, poate şi pe fondul unor jocuri proaste, poate şi pe fondul altor probleme, nu vreau se dezvolt, însă cred că a fost o primă repriză mult mai bună a noastră, totuşi având prima ocazie parcă am revăzut jocul cu Clujul, având prima ocazie, după care Clujul ne-a marcat gol. Acum, la fel, avem ocazie pe început şi pe urmă pe contraatac au ei ocazii foarte mari. După care am controlat jocul şi sunt nişte reguli nescrise în fotbal. Nu vreau să intru iar în detalii legat de partea tehnico-tactică însă mai sunt 30 de secunde şi luăm un gol care nu era anunţat de nimic. În a doua repriză, bineînţeles un gol foarte frumos al lui Popescu, îl felicit, un copil extraordinar şi ceea ce face el arată că munca bate talentul. Asta vizavi de Oroian, pe care suntem foarte supăraţi. Pe final am încercat să fim pragmatici… A fost poate o finală pentru noi, sunt trei puncte mari în economia play-off-ului”.

Marşul Respect Pentru Sportul Timişorean, imediat după meci

Fanii nu au uitat adevărata problemă din „background”, arena. Cu „Dan Păltinişanu” închis Politehnica nu ştie sigur pe ce stadion se va baza după ce „Ştiinţa” va intra şi ea într-un proces de renovare. Deşi a fost o înfrângere, câteva sute de fani s-au deplasat, însoţiţi de forţe de ordine, pe traseul Michelangelo, Podul Decebal, până la Consiliul Judeţean Timiş. Nu au lipsit cântecele specifice din repertoriu, cât despre problema „de peste 30 de ani” a infrastructurii, ultraşii au scanda „Ruşine să vă fie!”, în faţa instituţiei, fiind weekend dinăuntru au „răspuns”, ieşind afară, doar angajaţi, oameni de serviciu, preocupaţi şi ei de pază în principal. Pe această temă se aşteaptă o întâlnire a lui Alin Nica, şeful CJT, cu reprezentanţi ai clubului în zilele următoare, dar soluţia pare departe…

2 COMENTARII

  1. O rusine ceea ce se intampla in „Capitala” Banatului.
    Sa nu ai tu un stadion si o sala multifunctionala, la standarde europene, pai la Craiova de exemplu, pana si stadionul lor de antrenament e cu 5 clase peste oricare dintre ale noastre.
    Iar faptul ca nu sunt suficiente terenuri si sali pentru fotbal, baschet, handbal, volei e inca o rusine uriasa!

    • Banii din Banat au fost dirijati de catre mitici catre prazari, ce e asa de greu de inteles ? Catre aia care venira icisa si plecara de la muma ca fie sefi ? De muncit cine munceste ? Tot noi sa tinem putori parazite din sud ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.