Timișoara pentru Ucraina. Continuă colectarea de bani și bunuri pentru vecinii afectați...

Timișoara pentru Ucraina. Continuă colectarea de bani și bunuri pentru vecinii afectați de război FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1185231957">

Tot mai multe persoane se alătură campaniei umanitare „Timișoara pentru Ucraina”, inițiată de Primăria Timișoara, la care pun umărul zeci de organizații, companii și instituții.

Deja s-au strâns peste 100.000 de lei în primele trei zile de donații. Cei care se ocupă de campanile au cumpărat  cumpărat: 207 saltele tip izopren, 1.022 saci de dormit, 100 paturi de campanile, medicamente și tehnică medicală.

Toate acestea vor ajunge la Cernăuți, oraș înfrățit cu Timișoara, care momentan găzduiește aproximativ 15.000 de ucraineni refugiați.

Găsești toate detaliile pe site, unde poți să și donezi: https://timisoarapentruucraina.ro/

Companiile care doresc să se implice pot contacta municipalitatea prin e-mail la adresa timisoara.pentru.ucraina@gmail.com.

„Timișoara pentru Ucraina” este o coaliție de peste 30 de ONG-uri, companii și instituții din Timișoara care și-au unit eforturile pentru a ajuta populația civilă din Ucraina, afectată de război și refugiații care ajung la Timișoara.

Angajații de la Penitenciarul Timișoara s-au alăturat campaniei inițiate de Uniunea Ucrainenilor din România, prin filiala Timiș: „Pentru pacea din Ucraina și solidaritate cu poporul ucrainean”.  Aceștia au venit în sprijinul ucrainenilor rămași în patria mamă, donând produse esențiale, cum ar fi: pături pentru copii și adulți, pilote, medicamente, obiecte de igienă personală, mâncare pentru bebeluși sau haine. Donațiile au fost transportate de către aceștia la sediul Uniunii Ucrainenilor din România din Sighetu Marmației, iar ulterior vor ajunge în Ucraina, în zonele cele mai vulnerabile.

Cei care doresc să vină în sprijinul refugiaților de război și a locuitorilor din Ucraina, o pot face donând alimente neperisabile, produse sanitare sau bani. Filiala UUR Timiș, pune la dispoziție spații de depozitare a alimentelor.

Adresa Uniunii Ucrainenilor din România, Filiala Timiș, este str. Mareșal Averescu nr. 3 B; telefoane 0744774110 și 0764433604; mail: uur.timis@yahoo.com.

Se pot face și donații în bani care vor ajunge în fondul ,,Pentru pacea din Ucraina și solidaritate cu poporul ucrainean”:

RO69RNCB0209006157870001 CONT BCR RON

RO42RNCB0209006157870002 CONT USD

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.