Tineri de la Politehnica şi Ripensia au evoluat „sub tricolor”. Calificare la...

Tineri de la Politehnica şi Ripensia au evoluat „sub tricolor”. Calificare la U19, dar şi rezultate mai puţin onorabile

0
DISTRIBUIȚI
Foto: frf.ro

Timişoara nu a dus lipsă de reprezentanţi la loturile naţionale în aceste zile de „pauză internaţională”. Doru Andrei, de la Politehnica, a obţinut o performanţă remarcabilă alături de „tricolorii” sub 19 ani, calificându-se la turneul final din Slovacia. În schimb, la naţionala U20 a fost selecţionat, în premieră, ripensistul Cosmin Gladun, dar ambele teste, cu Norvegia şi Elveţia, au fost pierdute.

Gladun (20 ani) a fost rezervă cu Norvegia în urmă cu cinci zile, scor 1-2, apoi titular ieri, înlocuit în minutul 75, în eşecul din deplasare cu Elveţia, scor 0-5.


În poarta selecţionatei U20 a fost ex-polistul Otto Hindrich.

De partea cealaltă, Doru Andrei nu a jucat în succesul cu Georgia, primul joc din Turul de Elită organizat în Croaţia. Dar a evoluat sâmbătă în preţiosul succes, scor 2-1, cu gazdele, meci în care a intrat de la pauză. Prin câştigarea acestui duel, România U19 obţinuse deja biletele pentru Euro 2022 din Slovacia (18 iunie-1 iulie). Astăzi, mijlocaşul lui Poli a început meciul tot pe bancă, dar a intrat rapid pe teren, încă din minutul 35, într-un eşec criticat, scor 0-3 cu Islanda.

Timişoreni sunt şi la alte selecţionate naţionale. La U21, David Miculescu (UTA) a adus victoria României, scor 2-1, în faţa Finlandei, vineri pe „Arcul de Triumf”. Al doilea amical din această perioadă pentru tineret va fi azi în Maroc (ora 19.00).

La naţionala mare au fost selecţionaţi timişorenii Marius Marin (Pisa – Serie B Italia), Deian Sorescu (Rakow – Polonia), cât şi portarul ex-ripensist Horaţiu Moldovan (Rapid). Cei din urmă s-au îmbolnăvit însă şi nu au putut fi utilizaţi cu Grecia, scor 0-1, sâmbătă în Ghencea. Marin a rămas doar pe bancă. Astăzi, seniorii au un nou test, pe terenul Israelului (ora 20:45).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.