„Trafic” crescut la Evidența Populației. Mulți șoferi care doresc abonament Rezident de...

„Trafic” crescut la Evidența Populației. Mulți șoferi care doresc abonament Rezident de la TimPark, nevoiți să-și schimbe buletinul ori să obțină viză de flotant

2
DISTRIBUIȚI

A crescut cererea la Direcția de Evidență a Persoanelor din Timișoara după ce reprezentanții Serviciului TimPark au anunțat că le pot vinde abonamente Rezident doar șoferilor care au buletin sau viză de flotant la adresa la care locuiesc.

Directorul instituției, Bogdan Sperneac, ne-a declarat că Direcția de Evidență a Persoanelor funcționează la capacitate maximă având deschise toate ghișeele existente.

„În perioada 1-22 martie, au fost preluate 2.706 cereri pentru eliberarea cărților de identitate și a vizelor de flotant (reședință). Dintre acestea, 374 sunt flotanți, iar 891 cărți de identitate solicitate pentru motivul schimbare domiciliu. În prezent funcționează opt ghișee din opt pentru preluarea cererilor. Solicitările se depun cu programare online sau cu programare telefonică. Programarea telefonică se face pentru săptămâna următoare”, ne-a declarat Bogdan Sperneac, director la Direcția de Evidență a Persoanelor Timișoara.

De exemplu, un timișorean care este proprietar a două apartamente, unul în Calea Aradului și altul în zona Modern, poate dobândi abonamentul Rezident de la TimPark doar pentru locuința înscrisă în cartea de identitate.

Astfel, dacă adresa din buletin este în Calea Aradului, dar el locuiește în Modern și are nevoie pentru acea zonă de abonament de parcare, nu îl poate obține.

Reprezentanții autorităților locale îi sfătuiesc pe șoferii care au nevoie de abonamentul Rezident să-și actualizeze cărțile de identitate dacă sunt proprietari ori să obțină viză de flotant dacă stau în chirie.

Pentru a nu fi amendați, de abonament Rezident vor avea nevoie timișorenii care locuiesc pe 200 din cele 1.000 de străzi câte există în Timișoara. Cumpărarea abonamentului nu garantează și locul de parcare.

Abonamentul „Rezident” se va emite doar persoanelor fizice care au domiciliul în Timișoara și fac dovada că dețin în proprietate autovehiculul pentru care solicită acest abonament.


Eliberarea lui se face în baza cărții de identitate a proprietarului și a certificatului de înmatriculare al autovehiculului, cu inspecția tehnică periodică valabilă.

În cazul autovehiculelor deținute în comun de către soți, se va prezenta și certificatul de căsătorie, dacă solicitantul acestui abonament nu este înscris ca și proprietar în certificatul de înmatriculare al autovehiculului.

Costurile unui abonament Rezident sunt: 110 lei/an (TVA inclus) pentru rezidenții din zona Roșie; 90 lei/an (TVA inclus) pentru rezidenții din zona Galbenă și 70 lei/an (TVA inclus) pentru rezidenții din zona Albastră.

„Ce face abonamentul de rezident? Ușurează găsirea unui loc de parcare pentru rezidenții cu acte ai municipiului Timișoara. În intervalul orar 08.00-17.00 pot parca toate autovehiculele care dețin abonament de parcare inclusiv autovehiculele care dețin abonamente de tip Rezident. În intervalul orar 17.00-08.00 pot parca doar autovehiculele care dețin abonamente de tip Rezident, compatibile cu subzona în care se regăsesc aceste locuri de parcare. Nu sunteți sigur dacă un loc este loc pentru rezident? Verificați panoul informativ Timpark. Panourile cu locuri pentru rezidenți au o dungă neagră în partea de sus. Alt mod de a le identifica este după marcajul albastru pe carosabil”, au transmis, marți, reprezentanții TimPark.

Documentele care trebuie prezentate la TimPark pentru abonamentul de rezident sunt următoarele: actul de identitate, dovada de rezidență (viză de flotant) dacă nu locuiți la adresa din buletin și talonul auto/certificatul de înmatriculare.

2 COMENTARII

    • Degeaba mergi in vizită la prieteni ca abonamentul de rezident e valabil pe o singura zona, daca mergi in alta zona oricum trebuie sa platesti parcarea cu sms/card.

      Uber pare din ce in ce mai ieftin acum…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.