Tranzacție importantă la Timișoara. Dedeman a cumpărat o suprafață mare de teren...

Tranzacție importantă la Timișoara. Dedeman a cumpărat o suprafață mare de teren în nordul orașului

0
DISTRIBUIȚI

Retailerul de bricolaj Dedeman a achiziționat de curând, de la Ţiriac Imobiliare, un teren în suprafață de 14,5 hectare în nordul Timișoarei, lângă viitorul magazin Ikea, într-o tranzacție intermediată de compania de consultanță imobiliară Colliers.

Astfel, Dedeman își consolidează poziția în orașul din vestul țării, unde mai deține încă două magazine. „Dedeman a cumpărat unul dintre cele mai bune terenuri din Timișoara, din punctul de vedere al potențialului imobiliar. Zona Dumbrăvița crește constant de câțiva ani, iar această tendință va continua odată cu deschiderea magazinului Ikea și a direcției de expansiune a dezvoltărilor rezidențiale.


În aceste condiții, viitorul proiect – indiferent de configurația ce va fi decisă de noul proprietar – are toate șansele să devină un magnet pentru întreaga regiune de Nord-Vest a țării”, a explicat Sinziana Oprea, Director Land Agency în cadrul Colliers România.

Anul trecut, piața tranzacțiilor cu terenuri pentru proiecte imobiliare (rezidențiale, de retail, birouri, hoteluri, cu excepția celor din agricultură și industriale) a înregistrat cea mai ridicată valoare din 2007 până în prezent. Volumul total al tranzacțiilor a depășit 800 de milioane de euro, în creștere de peste două ori și jumătate față de volumul estimat la 310 milioane euro în 2020, arată raportul anual Colliers pentru 2021.

Bucureștiul și zonele limitrofe au reprezentat aproximativ 75% din volumul nominal de tranzacții, estimează consultanții Colliers, explicând totodată că există numeroase tranzacții mari pentru proiecte mixte, unde nu este stabilită cu certitudine ponderea alocată de dezvoltatori diverselor sectoare. Dezvoltatorii de retail (inclusiv retailerii pe cont propriu) și cei de rezidențial au fost extrem de activi, terenurile destinate proiectelor de acest tip reprezentând aproximativ 90% din total.

După București, consultanții companiei citate au observat un interes sporit al dezvoltatorilor pentru o serie de orașe mari, cum sunt Timișoara, Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Brăila, Oradea, Sibiu, dar și pentru anumite orașe cu o populație mai mică, precum Vaslui, Tulcea, Giurgiu sau Călărași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.