Trupa timișoreană Allover susține concerte la Viena și Berlin: „Nu intenționăm să...

Trupa timișoreană Allover susține concerte la Viena și Berlin: „Nu intenționăm să ne oprim prea curând, abia am început“

0
DISTRIBUIȚI

Formația timișoreană Allover va susține un turneu internațional, primele două concerte urmând să se desfășoare în capitala Austriei la Viena și în capitala Germaniei, la Berlin.

Membrii trupei au devenit cunoscuți publicului sub numele de All Friends Band, iar în luna aprilie a anului 2019 și-au schimbat numele în Allover. Primul lor material discografic a apărut un an mai târziu, iar cu această ocazie formația a susținut o sesiune de autografe la librăria La Două Bufnițe și un concert în cadrul Flight Festival, eveniment ce a avut loc la Aerodromul Cioca. În luna septembrie a anului trecut, Allover a susținut un concert la Izolart Festival din Sasca Montană, iar după aceea membrii formației s-au „răsfirat“ în mai multe țări, din cauza studiilor universitare. Astfel Cătălina Ciortea este la Potsdam, David Mihai Popa la Londra, Adam Suma la Zürich, Bogdan Potra la Timișoara, iar Luca Dragu la Viena. Recent, membrii trupei s-au întors „acasă“ și au înregistrat câteva melodii pentru următorul lor material discografic.

„Așteptam de mult timp această reunire. Am avut schimbări majore în viața noastră de când ne-am văzut ultima dată, când am cântat la Izolart Festival, la Socolari, în septembrie 2021. Seara aceea rămâne foarte specială pentru mine. Cumva, într-un mod simbolic, am reușit în sfârșit să facem un concert cu invitați speciali, i-am avut alături pe Mirela Iacob și pe Petre Ionuțescu. A fost o experiență magică de la cap la coadă. Trebuia să repetăm formula și la Timisoara, dar din nou au venit peste noi restricțiile, împreună cu cel mai amar déjà vu. Apoi, pe repede înainte am plecat la facultate și ne-am trezit cinci oameni în cinci țări diferite. E fain la studii, dar ne-a fost un dor de muzică de nedescris. Între timp am făcut planuri pentru 2022. Cu ajutorul premiului câștigat la Deer Music (Radio Guerilla), am intrat în studio și am început înregistrările pentru albumul cu numărul 2. Ne-am luat și niște «jucării» noi. Cred că pe de o parte ne motivează ideea că nu avem mult timp la dispozitie toți în aceeași cameră, până ce (minim) unul dintre noi trebuie să se întoarcă in străinătate. Suntem mai eficienți, mai concentrați, e o energie și intensitate mișto”, a spus Luca Dragu.

Primul concert din acest an al formației Allover va avea loc în 26 martie la clubul 1019 din Viena iar recitalul lor din Berlin se va desfășura la clubul Art Stalker, în data de 15 aprilie.


Înaintea acestor concerte, solistul formației se va reîntoarce la Timișoara pentru a participa la un recital extraordinar care va avea loc în memoria lui Adi Bărar la Joy Pub, iar în ceea ce privește sound-ul noului disc, membrii trupei declară că sunt mai deschiși la experimente.

„Muzica noastră s-a schimbat și datorită faptului că am colaborat cu Raul Iuga (The Skywalkers) pe piesele recente. Stilul său și cel al lui Adam se completează, iar piesele se imbogățesc astfel. Îmi face plăcere să divulg și că vocea Cătălinei se va auzi și mai mult pe acest material discografic. Nu în ultimul rând, am prins curaj, vom experimenta mai mult pe acest disc, ne vom implica mai mult în producția muzicală. Dacă ar trebui să pun o etichetă pe stilul nostru muzical, aș spune rock alternativ, cu un range destul de mare, avem piese foarte diferite, dar la fel de reprezentative.
Concertul nostru de la Viena reprezintă începutul turneului nostru internațional. Vom continua în 15 aprilie la Berlin, și vor fi și altele. Întoarcerea pe scenă, cu oameni în sală este un moment mult așteptat. Pregătim un setlist special pentru publicul internațional, la care am visat de multă vreme. Lumea abia așteaptă să se dezlănțuie, de doi ani ne aflăm într-o stare ambiguă de schimbări si nesiguranțe. Am avut și noi boala, o parte din trupă, nu e de glumă. Tot ce pot să spun e: «Prepare for the worst, hope for the best». De asemenea, nu putem rămâne indiferenți față de ororile din războiul de lângă noi și toate știrile îngrijorătoare politice și economice. În câteva zile mă voi întoarce în Timișoara, unde, pe lângă munca cu trupa, sunt onorat să fac parte din concertul in memoriam Adi Bărar din Joy Pub, împreună cu mai multi artiști și oameni dragi. Cu ALLOVER, sperăm să reușim să cântăm prin Europa, să terminăm albumul #2, și să ne întoarcem, să facem un turneu și acasă, în România. Chiar dacă trăim în țări diferite… venim și cântăm în orașul și țara fiecăruia, haha. Nu excludem pe nimeni. Ne întâlnim când reușim acasă, în rest, pe drumuri. Cel mai important este că suntem prieteni buni. Vorbim constant, ne susținem, asta va rămâne indiferent de ce se întâmplă cu trupa. Vedem unde ne duce muzica, dar nu intenționăm să ne oprim prea curând, abia am început“, a mai spus Luca Dragu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.