USR și PSD, alianță pentru demiterea CA-ului liberal de la STPT. Administrația...

USR și PSD, alianță pentru demiterea CA-ului liberal de la STPT. Administrația Fritz a promovat USR-iști și apropiați ai aliatului Ambruș după ce a acuzat politizarea de către PNL

0
DISTRIBUIȚI

Administrația USR a demis, marți seară, cu sprijinul PSD, consiliul de administrație de la Societatea de Transport Public Timișoara, și a numit mai mulți administratori provizorii, toți legați de USR sau apropiați de consilierul Raul Ambruș, dat afară din PNL, după ce a acuzat politizarea vechiului CA de pe vremea liberalului Nicolae Robu.

Consilierul liberal Simion Moșiu a fost „avocatul” STPT la acest proiect și a elogiat progresele și transformările benefice de care a avut parte în ultimii ani societatea de transport, care pune la dispoziție transport școlar dedicat elevilor, persoanelor cu dizabilități, transport naval și chiar trotinete.

„Care ar fi motivul de a distruge această societate a primăriei”, s-a întrebat retoric Moșiu.

Viceprimarul Ruben Lațcău i-a replicat, repetând spusele lui Dominic Fritz despre angajările pe pile de la SPT la munca de birou și nu pe traseu, datoriile societății și alte aspecte negative. „Sunt și rude ale consilierilor locali azi în ședință cu noi angajate la STPT”, a susținut edilul, fără a dezvălui vreun nume.

„Am văzut că v-ați apucat serios de restructurări și reorganizări, cel mai bun exemplu este Colterm, eu nu vă felicit, timișorenii au stat în frig. Vreți să distrugeți și STPT pe lângă Colterm și alte festivaluri cum e Timfloralis. Vă felicit cu ghilimelele de rigoare”, i-a spus Adrian Lulciuc, liderul de grup al aleșilor liberali lui Ruben Lațcău.

Consilierul local al USR, Ovidiu Merean, în calitate de client al STPT s-a plâns că așteaptă destul de mult sosirea mijloacelor de transport în comun. Merean a susținut că, la orele de vârf, sunt pe traseu 140 de mijloace de transport în comun în Timișoara, comparativ cu 350 la Cluj.

„Tot aud Oradea și Clujul date ca exemplu, dar noi nu facem nimic aici ca la Oradea sau Cluj. Nu au luat decizii unilaterale, ci au stat la masă. Nu trebuie să luăm deciziile doar de dragul de a le lua în detrimentul celorlalți. Nu vreai să ne găsim în situația de a ajunge în insolvență ca și Colterm, să lucrăm în echipă, nu doar PNL și USR, ci și PSD și Pro România pentru că reprezintă un electorat”, a spus viceprimarul Cosmin Tabără.

Roxana Iliescu de la Pro România a fost de părere că se procedează ca și în cazul Colterm, Horticultura, Drumuri Municipale, fără transparență. Ana Munteanu de la USR a spus, ironic, că și ea folosește transportul în comun când are timp.

„Mijloace de transport murdare, care nu vin la timp, indiferență, incompetență. Domnul Buboi, care și-a luat Bacalaureatul la 37 de ani, domnul Bitea, cercetat penal, în Consiliul de Administrație al STPT. Evident că aceste persoane nu au avut un interes ca societatea să fie orientată spre clienți și creșterea numărului de călătorii”, a susținut consilierul municipal Paula Romocean de la USR.

„Luați decizii unilaterale și ne puneți în fața unui fapt împlinit, nu există un dialog, ne puneți în fața faptului împlinit și nu mi se pare corect.


Nu știm cine sunt cei propuși”, a afirmat Daniela Mariș de la PNL.

Dan Diaconu a precizat că USR poate a fost votat pentru slaba calitate a transportului în comun, dar nu crede că va mai prinde următorul consiliu local la alegeri.

În urma unui amendament făcut de președintele de ședință Ruben Lațcău de la USR, acesta a propus revocarea membrilor CA și declanșarea procedurii de selecție a noilor membri. „Este o înșelătorie de prost gust ce faceți, ceea ce faceți dumneavoastră, este un nou proiect. E inadmisibil, e ridicol, nu votez, nu particip la mascarada asta”, a spus consilierul Roxana Iliescu de la Pro România.

Grupul PNL a anunțat că nu votează noul Consiliu de Administrație provizoriu, la fel și Roxana Iliescu.

Noii membri ai CA ai STPT erau deja selectați și au fost votați cu ajutorul dat de PSD.

Aceștia sunt următorii și au fost prezentați astfel de viceprimarul Ruben Lațcău: Sorin Ungurușanu – absolvent de științe economice, director de achiziții în companie privată cu o cifră mare de afaceri; Paul Finta – avocat, studii juridice în domeniul construcțiilor și experiență în drept public și dreptul afacerilor; Tiberiu Simionaș – inginer mecanic cu master în transport rutier; Mădălin Dogaru – economist cu doctorat în economie; Mihai Dan Gheorghe – studii de management și administrarea afacerilor, administrator de firmă, Cosmin Buzan – studii juridice, antreprenor și manager de societate; Daniel Popescu – inginer în construcții și consilier în cadrul Primăriei Timișoara; Cosmin Pavlovici – studii în domeniul construcțiilor și de management, inginer de profesie și Mădălin Gheorghe – studii economice, manager general într-o companie și experiență în management.

„Domnul Buzan este cumva fostul candidat USR la Primăria Sânmihai? O să ajungem la ce face Putin în Ucraina. Tiberiu Simionaș este unul dintre mentorii USR. Îl aducem pe Cosmin Pavlovci cu experiență de la Colterm și SDM”, a afirmat viceprimarul liberal Cosmin Tabără. Viceprimarul le-a spus USR-iștilor „Faceți ce vreți să faceți și nu mai vorbiți de reformă. Vă susțin, dar spuneți-o pe față”.

„L-ați validat pe șeful smardoiașilor care i-a bătut pe seniorii PNL. Cum vă simțiți că ați validat trei oameni ai lui Raul Ambruș?  Ați făcut blat cu PSD!”, a declarat Simon Moșiu de a PNL.

Raul Ambruș s-a apărat spunând că este vorba despre un distribuitor de produse farmaceutice care contribuie la bugetul local.

„Ați pus un angajat al primăriei în Consiliul de Administrație al STPT”, a mai observat Tabără, cu referire la Daniel Popescu, care lucrează în birou cu Sanda Greblă, iubita lui Raul Ambruș.

Viceprimarul Ruben Lațcău a replicat la acuzația de politizare a noului consiliu de administrație că „una e consiliul de administrație și alta e structura societății”. Cât despre alianța cu PSD, de care-i acuza când apuca pe liberali, USR-istul le-a spus că „atunci când suni la telefon la PNL, de fiecare dată răspunde altcineva”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.