UVT oferă consiliere psihologică ucrainenilor refugiați în România din cauza războiului

UVT oferă consiliere psihologică ucrainenilor refugiați în România din cauza războiului

0
DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara, prin Facultatea de Sociologie și Psihologie, a constituit un grup de suport care oferă consiliere psihologică pentru cetățenii ucraineni refugiați în România din cauza războiului.

Astfel, Departamentul de Psihologie al Facultății de Sociologie și Psihologie din UVT vine în ajutorul mamelor și al copiilor ucraineni, refugiați pe teritoriul României, în gestionarea problemelor emoționale.

Persoanele interesate să beneficieze de acest serviciu sunt rugate să completeze formularul de la acest link: https://forms.gle/yoMTpckJjTXudTRGA.

Comunitatea academică a UVT apreciază că solidarizarea față de pericolele extreme prin care trec în aceste zile locuitorii Ucrainei este un gest umanitar și esențial, în spiritul democrației și a valorilor lumii libere.

În plus, așa cum a anunțat în ultimele zile, UVT se implică pentru susținerea refugiaților care au nevoie de suport și prin:  resurse juridice, acordate activității organizațiilor non-profit implicate în acordarea de asistență pentru persoanele afectate de războiul din Ucraina și gestionarea de donații sub formă de produse, grupate în cadrul punctului de colectare pentru donații sub formă de produse, direcționate mai apoi către organizațiile neguvernamentale care lucrează direct cu persoane refugiate din Ucraina, organizații partenere ale Departamentului de Asistență Socială din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie din UVT.

„Comunitatea academică a UVT este solidară cu refugiații și găsește util să se implice pentru a acorda asistență de specialitate persoanelor aflate în situațiile dificile create de presiunea conflictului din spațiul ucrainean.


Ne mobilizăm și acordăm consiliere psihologică pentru cetățenii ucraineni refugiați în România din cauza războiului, o intervenție umanitară pe care o considerăm importantă în acest context de criză”, a transmis rectorul UVT, Marilen Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.