Zece tablouri ale artistului Horațiu Dejan vor fi scoase la o licitație...

Zece tablouri ale artistului Horațiu Dejan vor fi scoase la o licitație inedită, în scop umanitar

0
DISTRIBUIȚI

Asociația Oncohelp și Casa Del Retro organizează un eveniment caritabil inedit sub numele de „Lumi-nița de la capătul tunelului”, în cadrul căruia se va realiza o licitație pentru zece tablouri pictate de către artistul Horațiu Dejan.

Cunoscut ca și organizator de evenimente culturale și un susținător al scenei muzicale și teatrale din Timișoara, Horațiu Dejan va debuta cu această ocazie în postura de pictor amator, iar licitația este un eveniment caritabil în memoria fostei soții a artistului, care și-a pierdut viața din cauza cancerului. În urma acestui eveniment, toate donațiile vor fi repartizate către Clinica Oncohelp, în vederea amenajării și utilării unui salon care va fi denumit „Luminița”.

„A fost un moment greu și dificil pentru mine… acela în care Luminița nu a mai fost… acel gol trebuia umplut cu ceva. Strîngeam lucrurile soției. Am ajuns la o revelație…. ce se întâmplă cu visele pe care le avem în viață? Am încercat să-mi analizez visele. Am iubit sportul și muzica. Afacerea mea s-a învârtit în jurul muzicii. Dar de mic copil îmi plăcea să desenez. Visam să fac design industrial, au trecut anii, iar la un moment dat Luminița mi-a cumpărat un bloc de desen și acuarelă. Cu trei ani în urmă m-am înscris la un atelier de pictură pentru adulți și am realizat că am o tendință de a-mi forma un stil propriu. Pentru că Luminița a fost cea care mi-a deschis pasiunea pentru pictură , am ales data de 27 martie – ziua ei de naștere – pentru acest eveniment caritabil pentru care am pregătit aceste zece tablouri mai bine de jumătate de an.


Inițial am vrut să strâng bani pentru a-i oferi cuiva care suferă de cancer, dar la sugestia celor de la Oncohelp am ajuns la concluzia că e mult mai bine să utilăm un salon pentru cei care au nevoie de așa ceva“, a explicat Horațiu Dejan această inițiativă, în cadrul unui interviu acordat jurnalistului Mimo Obradov la TVR Timișoara.

Unul din tablourile lui Horațiu Dejan care vor fi scoase la licitație

Evenimentul caritabil va avea loc duminică 27 martie de la ora 19 la Casa Del Retro și va include și câteva momente artistice susținute de o serie de muzicieni amatori și profesioniști. În debutul licitației voi prezenta o expunere a evenimentului și voi explica ce m-a determinat și cum am ajuns să pictez aceste tablouri. Pe lângă licitația pentru fiecare tablou vor exista și donații. Vor exista și momente artistice cu o serie de muzicieni amatori și profesioniști din Timișoara. Vreau să fie un eveniment optimist“, a mai adăugat Horațiu Dejan.

Horațiu Dejan a devenit cunoscut publicului timișorean grație café-clubului La Bamba, unde au avut loc concerte de jazz cu regeretatul Bela Kamocsa şi Johnny Bota. Mai apoi a pus bazele Club 30, locaţia situată la subsolul cinematografului Timiş care a găzduit o sumedenie de concerte și evenimente artistice. Un alt proiect de suflet care a marcat viața culturală a Timișoarei a fost Jazzissimo, iar de câțiva ani Horațiu Dejan și-a continuat activitatea de promotor de spectacole în cadrul Casa Del Retro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.