Zeci de timișeni s-au ales cu amenzi și dosare penale în primul...

Zeci de timișeni s-au ales cu amenzi și dosare penale în primul weekend din martie

0
DISTRIBUIȚI

Duminică, agenții din cadrul Poliției Orașului Buziaș și Poliției Municipiului Lugoj au acționat cu efective mărite pentru asigurarea unui climat de siguranță rutieră în patru localități din județ.

Astfel, în intervalul orar 14:00 – 18:30, razia a vizat prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză în Buziaș, Sinersig și Bacova, iar în intervalul orar 18:30 – 21:30, s-a acționat pe raza orașului Buziaș și a comunei  Nițchidorf, pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul consumului de alcool și a substanțelor psihoactive de către conducătorii de autovehicule.

Polițiștii au verificat șase societăți comerciale, au controlat 147 de autovehicule și au legitimat 172 de persoane.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 91 de amenzi, în valoare de 28.465 de lei, dintre care 87 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere.

Totodată, au fost retrase două certificate de înmatriculare și reținute, în vederea suspendării, două permise de conducere.

De asemenea, polițiștii timișeni au depistat în județul Timiș mai multe persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni rutiere.


Le-au fost întocmite dosare penale.

În data de 4 martie, în jurul orei 18:35, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Urbană Timișoara au depistat, în localitatea Sacoșu Turcesc, un bărbat, în vârstă de 39 de ani, care a condus un autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Tot în 4 martie, în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Sânandrei au oprit pentru control, pe strada Mesteacăn din localitatea Biled, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 19 ani.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a reieșit că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În data de 5 martie, în jurul orei 18:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Timiș au depistat, în localitatea Voiteg, un bărbat, în vârstă de 46 de ani, care a condus un autoturism, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În data de 5 martie, în jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control, în localitatea Jebel, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 50 de ani. În urma verificărilor efectuate în baza de date a reieșit că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În data de 6 martie, în jurul orei 22:50, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Timiș au depistat, pe bd. C.D. Loga din Timișoara, un bărbat, în vârstă de 44 de ani, care a condus un autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.