Ziua porților deschise la IPJ Timiș, cu expoziție de arme și demonstrație...

Ziua porților deschise la IPJ Timiș, cu expoziție de arme și demonstrație cu câinii de serviciu FOTO

3
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-615480227">

Ca în fiecare an, pe 25 martie, ziua înființării Poliției Române acum 200 de ani, timișorenii au fost invitați la sediul IPJ Timiș pentru Ziua Porților Deschise.

„Astăzi, pe durata a patru ore, la sediul IPJ Timiș, poliţiştii timișeni au fost onoraţi de prezenţa a sute de cetăţeni, la manifestările prilejuite de aniversarea a 200 de ani de la legalizarea funcționării Poliției Române. Poliţia Română aniversează, la data de 25 martie, 200 de ani de atestare documentară. A devenit deja o tradiţie ca, în contextul aniversării Zilei Poliţiei Române, oamenii legii să se afle alături de cetăţeni pentru a sărbători”, a transmis IPJ Timiș.

Sărbătoare a fost marcată, astăzi, 24 martie, între orele 10:00 şi 14:00, când cetăţenii au fost invitaţi la un eveniment dedicat exclusiv publicului, organizat la sediul IPJ Timiș. Au fost prezentate activităţile pe care le desfăşoară, zi de zi, poliţiştii, dar şi dotările de care aceştia dispun în executarea misiunilor.

Au fost amenajate standuri expoziţionale cu tehnică folosită în activitatea de poliţie. Cetăţenilor le-au fost prezentate laboratorul mobil folosit de Serviciul Criminalistic pentru realizarea cercetării eficiente la locul comiterii infracţiunilor și laboratorul mobil de educație rutieră.

De asemenea, cetăţenii au putut să admire o expoziţie de arme pe care poliţiştii le au în dotare.

Un punct de atracţie al festivităţii a fost demonstraţia efectuată de către polițiștii timișeni cu câinii de serviciu.

Echipe mixte, formate din poliţist conductor şi câine, au realizat diferite demonstraţii de patrulare, de prindere şi imobilizare a infractorilor sau de apărare la atacul prin surprindere.

Poliţiştii de ordine publică au prezentat diferite sisteme electronice de pază, iar cei de la rutieră au expus autospecialele şi motocicletele pe care le folosesc în misiuni.

Pe toată perioada manifestărilor, poliţiştii au împărţit pliante cu materiale de prevenire şi sfaturi utile, iar vizitatorii au aflat despre diferite campanii desfăşurate de IPJ Timiș, pentru combaterea şi prevenirea infracţionalităţii.

Totodată, a fost ținut un moment de reculegere de către comanda Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și șefii de servicii, la biserica de la sediul instituției, în memoria polițiștilor căzuți la datorie.

De asemenea, în această săptămână polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au vizitat mai multe școli din Timișoara pentru a le face cunoscută elevilor istoria Poliției Române.

Sursa foto: IPJ Timiș

3 COMENTARII

  1. da, O, s-ar putea, s-ar putea, sigur ca s-ar putea, spune-ne cum ai dedus tu asta. ipj a demonstrat deja de ce e in stare, despre ei este articolul, dar da, iq-ul meu e important aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.