Amenzi de până la 20.000 de lei pentru timișorenii care nu-și cosesc...

Amenzi de până la 20.000 de lei pentru timișorenii care nu-și cosesc ambrozia de pe terenuri

0
DISTRIBUIȚI

Poliția Locală Timișoara le atrage atenția proprietarilor de terenuri din oraș că trebuie să își întrețină proprietățile, cu atât mai mult cu cât, o dată cu încălzirea vremii, pe acestea cresc tot felul de buruieni.

Printre plantele care pot apărea pe terenurile neîntreținute crește și buruiana denumită ambrozia, care provoacă alergii grave și are efecte nocive asupra unui număr mare de persoane.

Deși efectele acestei plante apar după luna iunie, Poliția Locală Timișoara dorește să informeze proprietarii de terenuri că, alături de administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole, au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia.

Măsurile de distrugere a acesteia trebuie să fie luate cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an, prin lucrări de cosire, smulgere, erbicidare sau alte metode specifice.

„Nerespectarea prevederilor Legii 62/2018, modificată prin Legea 129/2020, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

Poliția Locală Timișoara a efectuat de-a lungul timpul numeroase acțiuni de verificare a modului în care cetățenii își întrețin terenurile pentru a preveni astfel apariția ambroziei.


Anul trecut, 17 proprietari de terenuri, atât persoane fizice cât și juridice, au fost sancționați cu amenzi de până la 10.000 de lei pentru că nu au luat măsuri de stârpire a acestei plante nocive pentru populație”, au transmis, vineri, reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.