Amenzi pentru zeci de șoferi care au parcat sau staționat pe pistele...

Amenzi pentru zeci de șoferi care au parcat sau staționat pe pistele destinate bicicliștilor, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1354178285">

Polițiștii locali din Timișoara sunt cu ochii pe șoferii care parchează pe pistele pentru bicicliști, în ultima perioadă fiind semnalate de cetățeni mai multe situații de acest gen. Situația este neplăcută mai ales că în ultima vreme, odată cu încălzirea vremii, tot mai mulți timișoreni folosesc acest mijloc de transport.

Astfel, polițiștii locali au aplicat în ultima perioadă 79 de sancțiuni unor conducători auto care au oprit sau staționat pe pistele special amenajate din zone precum bulevardul Eroilor, strada Cluj, Splaiul Nicolae Titulescu, Splaiul Tudor Vladimirescu, bulevardul Cetății, strada Ștefan cel Mare, strada Ciprian Porumbescu, Calea Aradului, Calea Torontalului, Calea Martirilor, strada Victor Babeș, Pestalozzi și Piața Alexandru Mocioni.

„Aceste verificări sunt efectuate cu scopul de a veni în sprijinul persoanelor care folosesc vehiculele pe două roți și care au nevoie de piste libere, neocupate de mașini, cu atât mai mult cu cât astfel de trasee au fost amenajate nu numai în zona centrală cât și în celelalte zone. Reamintim că sancțiunile pentru astfel de fapte sunt între 290 și 725 lei și două sau trei puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, respectiv oprire sau staționare pe piste. Recomandăm, de asemenea, să se respecte legislația referitoare la oprire și staționare și să se țină cont de indicatoarele și marcajele rutiere pentru a evita sancțiunile și chiar ridicarea autovehiculelor”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Totodată, Poliția Locală Timișoara face apel la cetățeni ca, în cazul în care observă nereguli sau probleme care intră în competența sa să sune la numerele de telefon 0256.968 și 0256.246.112, iar pentru cazurile în care sunt observate autovehicule pe pistele pentru bicicliști este valabil și numărul de telefon 0356.913, linie special înființată pentru astfel de sesizări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.