Aradul și Săvârșinul, în competiția turistică „Destinația anului”

Aradul și Săvârșinul, în competiția turistică „Destinația anului”

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1131493492">

Județul Arad a desemnat pentru competiția „Destinația anului”, care se desfășoară în lunile aprilie și mai, orașul Arad la categortia „City Break” și comuna Săvârșin la categoria „Localitate turistică”.

Organizatorii au considerat că Aradul este un loc potrivit pentru turismul practicat la sfârșit de săptămână, fiind un bun prilej ca vizitatorii, mai ales cei interesați de istorie și cultură,  să-i afle poveștile, să-i cunoască monumentele istorice și arhitectura de excepție a orașului vechi, restaurată într-o oarecare măsură, să se bucure de o bogată ofertă culturală, să participe la diverse programe organizate în parcul național Lunca Mureșului sau să cunoască oferta gastronomică locală și vinurile din renumita podgorie a Aradului. Pentru stimularea producătorilor locali, centrul municipal de cultură intenționează ca în acest an, în premieră, să organizeze un concurs în cadrul căruia va fi premiat participantul la târgul de Paști care va avea cel mai frumos stand. Târgul se va desfășura între 15 aprilie și 1 mai în parcul „Mihai Eminescu”, unde vor fi prezenți meșteri populari cu produse specifice sărbătorilor pascale, dar și producători care vor aduce spre vânzare pască, plăcinte, cozonac, prăjituri și dulcețuri de casă, siropuri, vin și alte bunătăți.

La Săvârșin, reședința preferată a Regelui Mihai, castelul regal a devenit în ultimii ani un punct turistic din ce în ce mai căutat, atât de români cât și de străini, în care vizitatorii pot afla detalii inedite despre viața și preocupările Regelui Mihai, care l-au pasionat întreaga viață. Aici se află Satul Regal, cu un muzeu al automobilului și atelierul auto al Regelui Mihai, care adăpostesc mașinile de colecție și diverse unelte care au aparținut suveranului,  Casa Ceaiului, unde turiștii sunt serviți cu ceai, cafea și alte produse, și un magazin de suveniruri. Și castelul, construit în a doua jumătate a secolului al XVII-lea, a fost restaurat cu migală de Familia Regală, redându-i-se în cea mai mare parte aspectul din secolul trecut, când fusese cumpărat de tânărul rege și amenajat sub supravegherea Reginei-Mame Elena, iar în parcul dendrologic  care îl înconjoară se pot admira numeroase specii de plante exotice, unele declarate monumente ale naturii.

Tot la Săvârșin se află și casa memorială Eugen Popa, care găzduiește o remarcabilă colecție de artă, cu tablouri semnate de nume celebre ale picturii românești, dar și obiecte de artă decorativă aduse din Extremul Orient, precum și o remarcabilă colecție etnografică.

Nominalizările pot fi făcute pe pagina de internet www.destinatiaanului.ro.

Județul Timiș participă la eveniment cu Timișoara și Buziaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.