Atribuirea contractului pentru noul terminal al Aeroportului Internațional Timișoara, contestată de firma...

Atribuirea contractului pentru noul terminal al Aeroportului Internațional Timișoara, contestată de firma de pe locul al doilea

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ar fi trebui să semneze, vineri, contractul de execuție pentru ridicarea noului terminal plecări externe de la Aeroportului Internațional „Traian Vuia” Timișoara.

O companie care a participat la licitație a depus o contestație cu o zi înainte de semnarea contractului.

Reprezentanții Aeroportului au transmis că miercuri, 6 aprilie, la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C) a fost înregistrată contestația societății Strabag SRL București, clasată pe locul doi.

Contestația se referă la procedura de achiziție publică pentru desemnarea executantului proiectului „Servicii de elaborare a documentației tehnico-economice (fazele D.A.C., P.T., D.E.) și realizarea pe baza acesteia a lucrărilor de executare pentru edificarea unei construcții cu destinația «Terminal plecări curse externe», cu asigurarea inclusiv a serviciilor de asistență tehnică din partea proiectantului”.

În termen de cinci zile de la data înregistrării contestației,  Societatea Strabag trebuie să depună o cauțiune de 2% din valoarea estimată a contractului.

Termenul pentru soluționarea contestației este de 20 de zile.

„Până la clarificarea tuturor elementelor de legalitate și până la soluționarea cauzei la CNSC, semnarea contractului este amânată.


Licitația pentru noul terminal de plecări curse externe a fost lansată în 3 septembrie 2021. Valoarea estimată a lucrărilor de construire a fost 88,99 de milioane de lei. Concelex SRL București a fost desemnat câștigătorul licitației în 25 martie 2022, la valoarea de 83,83 milioane de lei. Pe locul II a fost societatea Strabag cu ofertă la valoarea de 87,78 milioane de lei. Termenul pentru depunerea contestațiilor a fost 4 aprilie 2022. Deși contestația a fost înregistrată de CNSC în 6 aprilie, este luată în calcul data transmiterii documentului, care poate fi în termenul legal de contestare”, au precizat reprezentanții Aeroportului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.