Au fost anunțați câștigătorii festivalului-concurs „Gelu Stan”

Au fost anunțați câștigătorii festivalului-concurs „Gelu Stan”

0
DISTRIBUIȚI

Cântece din toate zonele folclorice ale țării și costume autentice purtate cu mândrie  la festivalul-concurs „Gelu Stan” au oferit o seară de neuitat celor care îndrăgesc frumusețea tradițiilor. Pe lângă publicul din sala Timișoara Convention Center, peste 40.000 de spectatori au urmărit în direct spectacolul dedicat operei și personalității maestrului Gelu Stan, în mediul online. Șaisprezece tineri pasionați de folclor și tradiții au cucerit publicul timișorean în ediția a IV-a a festivalului, cu un spectacol care a avut loc în sala Timișoara Convention Center.

Marele Premiu al festivalului-concurs „Gelu Stan” ajunge la Arad. Acesta a fost câștigat de Eduard – Nicolae Motan, în vârstă  de 15 ani, care a impresionat juriul și audiența și și-a trecut  în palmares unul dintre cele mai importante trofee de interpretare a folclorului.

În continuare, juriul a stabilit următorul clasament:

Premiul I – Roberta Buzurin, 17 ani, Olt

Premiul II – Ana Dragu, 23 ani, Neamț

Premiul III – Constantina Cornelia Orleanu, 17 ani, Gorj

Premiul „Radio Timișoara, acordat cu sprijinul Asociației Culturale „Floarea Dorului” din Conop- Arad, președinte Ionel Șoimoșan,  i-a revenit lui  Valentin Vădrariu, 22 ani, Caraș-Severin

Premiul „Tinereții” – Ștefania Larisa Varga, 22 ani, Bistrița Năsăud

Premiul Special – Dorin Rus, 25 ani, Bistrița Năsăud

Premiul Special – Alexandra Nicoleta Bălăreanu, 15 ani, Ilfov

Premiul Special – Cristiana Raluca Bercea, 18 ani, Gorj

Dansatorii ansamblului profesionist „Banatul” au prezentat un moment „In memoriam Gelu Stan” și un tablou coregrafic în regia maeștrilor Brândușa și Nicolae Stănescu iar orchestra coordonată de dirijorul Sebastian Roșca a asigurat acompaniamentul întregului spectacol.


În recital au fost îndrăgiții interpreți ai folclorului bănățean Elena Jurjescu, Vasile Conea, Stana Stepanescu, Ciprian Pop, Răzvan Năstăsescu și Alexandra Acs. Apariții speciale, în spectacol au avut Tiberiu Ceia și Ana Munteanu, prin intermediul unor transmisii video, acompaniați live, în inedite duete, de Ciprian Pop și Stana Stepănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.