Avertismentul dur al administratorului judiciar pentru Primăria Timișoara – neachiziționarea certificatelor de...

Avertismentul dur al administratorului judiciar pentru Primăria Timișoara – neachiziționarea certificatelor de CO2 va duce la „declanșarea procedurii de faliment a Colterm SA” UPDATE Lațcău: ”Cred că e o panică care nu merită , în momentul ăsta, discutată”

6
DISTRIBUIȚI

Consorțiul „Alfa & Quantum Consulting SPRL, Maestro SPRL și Insolvein SPRL”, administratorul judiciar al companiei de termoficare Colterm SA, aflată în insolvență, a transmis o adresă Primăriei Timișoara în care avertizează asupra efectelor devastatoare pe care le va avea necumpărarea, pentru al doilea an consecutiv, a certificatelor pentru emisiile de CO2.

Administratorul judiciar a transmis Primăriei Timișoara că municipiul Timișoara este în continuare acționar unic și că societatea este condusă de un administrator special desemnat de administrația Fritz și că întrebările legate de demersurile pentru achiziționarea certificatelor trebuie adresate USR-istului Cristian Amza și nu consorțiului desemnat ca și administrator judiciar.

Administratorul judiciar a avertizat municipalitatea că neachiziționarea certificatelor până la data 31 aprilie 2022 pentru anul 2021 va duce la o nouă amendă și că, deși există o hotărâre AGA din ianuarie 2021 prin care s-a decis „implementarea măsurilor de reconstituire a activului net până la nivelul unei valori cel puțin egale cu capitalul social”, acest lucru nu s-a întâmplat.

Primăriei Timișoara i s-a solicitat să achiziționeze de urgență certificatele sau să asigure fondurile pentru cumpărarea acestora de către Colterm SA.


„Solicităm să aveți în vedere că în ipoteza în care Colterm SA nu va achiziționa până cel târziu în 31.04.2022 certificatele de emisii de gaze cu efect de seră aferente  anului 2021, contribuția și penalitățile pe care le va aplica AFM debitoarei Colterm SA, în conformitate cu prevederile art.18 din HG nr.780/2006 , prin decizia ce constituie titlu executoriu, vor conduce la declanșarea procedurii de faliment a Colterm SA”, se arată în adresă primită de Primăria Timișoara.

Viceprimarul uben Lațcău nu a putut fi contactat până la ora redactării acestui material pentru a exprima un punct de vedere.

UPDATE Viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău, a declarat pentru PRESSALERT.ro că ”nu cred că vine falimentul. Răspunsul meu e cel care a fost și cu alte ocazii – noi am majorat tariful în acest an. Tariful conține și prețul acestor certificate. Așteptarea noastră este ca administratorul judiciar să găsească soluții. Nu cred că se poate vorbi de faliment sau de lucruri de genul ăsta. Cred că e o panică care nu merită , în momentul ăsta, discutată, absolut deloc. Nu văd riscul ăsta. Au mai fost situații și vă îndemn să vă uitați la situația centralei de la Govora care funcționează și astăzi și care n-a plătit mulți ani la rând. Nu suntem în situația ideală, dar obligația noastră este să ne plătim facturile, să fim la zi”.

Întrebat de ce anul acesta este problema Colterm SA să plătească certificatele, când anul trecut era subiect spre a fi discutat pe ordinea de zi a AGA, la sfârșitul lunii martie, la propunerea CA cu variante de achiziționare și a fost amânat, Lațcău s-a făcut că nu înțelege întrebarea și a susținut că ”obligația legală de a plăti este a Colterm. Anul trecut în vremea asta avea de plătit către Colterm încă pierderi tehnologice aferente 2018,2019, erau sume mari de bani”.

6 COMENTARII

  1. Oare de unde provine ura crancena a usr, in frunte cu fritz si latcau, fata de cetatenii Timisoarei??? Au ei oare „misiunea” de a-l razbuna pe ceausescu???

  2. Bla… Bla.. Bla… Bla…. Uber latcko… Ma KO…. Lasă vrăjeală cu spritulacje al tău cu tot… Gândește te la locuitorii Timișoarei, pana vin alegerile, timpul este deja la mijlocul mandatului. În halul asta, și cu parcările…. Veți fi maxim 4 %cu tot cu „cunoștințele” voastre… Herr

  3. latcau, tu sunt sigur ca nu esti legat la colterm, normal ca in mintea ta de oligofren e in regula sa nu te panichezi. pacat ca n-a stat ma-ta in spital iarna asta fara caldura. tare frumos era, nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.