Bani de la CJ Timiș pentru proiecte cultural-artistice și de tineret. Ce...

Bani de la CJ Timiș pentru proiecte cultural-artistice și de tineret. Ce trebuie să știe cei interesați

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș alocă peste 5,6 milioane de lei finanțare nerambursabilă pentru proiecte cultural-artistice și de tineret în anul 2022, apelul de proiecte urmând a fi deschis luni, 2 mai. Cei interesați pot consulta criteriile de eligibilitate și procedura de depunere pe pagina web dedicată programului de finanțare, www.timcultura.cjtimis.ro.

„Bugetul alocat este în creștere față de anii trecuți. Ne dorim evenimente de anvergură, acțiuni care să susțină potențialul cultural al județului Timiș și așteptăm cât mai multe inițiative de acest fel, mai ales că ne pregătim pentru Timișoara Capitală Europeană a Culturii, un program care ne onorează, dar reprezintă și o responsabilitate în plus”, consideră Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Printrte ariile tematice acceptate se numără artele spectacolului, patrimoniul cultural, artele vizuale, educația prin cultură și cultură prin educație, proiecte editoriale și literare, mobilitate, formare profesională, educație, educație în sănătate, mediu, incluziune socială, valorizarea spațiului DKMT și capitala europeană a culturii (doar proiectele derulate în cadrul sau sub umbrela Programului Național Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii).

Solicitările de finanțare pot fi depuse la Registratura Consiliului Județean Timiș în perioada 2 – 16 mai, în intervalul orar 8:00 – 16:00, iar selecția și evaluarea acestora va avea loc în data de 26 mai.


Din comisia de selecție a proiectelor vor face parte reprezentanți ai Consiliului Județean Timiș și specialiști cu o experiență de minim trei ani de practică în domeniul culturii, din județul Timiș. Numărul specialiștilor trebuie să fie mai mare decât numărul reprezentanților autorității finanțatoare. Comisia de evaluare și selecție va avea sarcina de a analiza proiectele din punct de vedere al strategiilor culturale și de tineret ale județului, de a le verifica din perspectiva eligibilității, de a le nota și de a stabili cuantumul finanțării nerambursabile, urmând să prezinte plenului CJT procesul verbal al selecției ofertelor culturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.