Beck Corlan și Johnny Kui au lansat o piesă nouă: „Versurile sunt...

Beck Corlan și Johnny Kui au lansat o piesă nouă: „Versurile sunt inspirate din anotimpul primăverii în România și poeziile lui Lucian Blaga“

0
DISTRIBUIȚI

Beck Corlan a lansat o nouă melodie alături de Johnny Kui, piesa având parte și de un videoclip filmat în librăria Esotera din Timișoara de către Dani Kui și Cinematica Studio.

„Acum câteva zile, simțind briza de primăvară, l-am întrebat pe Johnny Kui dacă mă primește la el la studio să înregistrăm o piesă care vestește viața și primăvara sufletească. Mi-a acceptat invitația, de data asta provocându-l ca producția noii piese să fie una cât mai RAW, dar ingenioasă. Am atins astfel ideea unui nou concept de «două chitare și o voce», care a început să îmi dea târcoale. Ne-am dorit că video-ul să fie filmat în același timp cu partea audio, pentru a păstra cât mai mult din viața pe care o dau cele două chitare puse împreună și bucuria noastră de a ne armoniza RAW, într-un loc inedit. Am intrat în Librăria Esotera și am întrebat dacă ne primesc să filmăm o piesă cu chitare, LIVE! Nu doar că ne-au primit cu brațele deschise, dar ne-au și servit cu zâmbet blând și cu cafea. O mare bucurie să avem parte de o astfel de onoare de a cânta printre cărți și ceea ce da viață sufletui nostru. Piesa în sine, este o compoziție pe care am scris-o în urmă cu 6 ani. În fiecare an mi-am dorit să o imprim, dar se pare că acum i-a fost menit să iasă la lumina. Și ce mult mă bucur! Versurile piesei sunt inspirate din anotimpul primăverii în România și poeziile lui Lucian Blaga. Legăturile dintre Natură, Om, Suflet și Divinitate. Primăvară care este atât de așteptată, dar care vine totuși cu atâta greu: «înfofolită până în gât, cu țurțuri de speranța», dar care totuși «se strecoară printre flori», vestind că este aproape… foarte aproape. «Viață», este o piesă care îmi reamineste că zilele cu ploaie au scopul lor. Trec, și dincolo de norii negri se ascunde un soare care «naște gânduri noi». La fiecare final de vers mă adresez «dragului meu». Cumva că cel mai important, în viață, este să rămânem împreună, să luptăm împreună, să trecem prin zile cu ploaie dar și cu soare, rămânând alături unul de altul, indiferent de «anotimp». Cred că acolo este un mare secret. Bucuria, atunci când o împărți cu cineva, are alt gust. Fiecare om are «un drag», sau «o dragă» pe această lume, indiferent dacă este vorba de iubitul, mama, prietenul, sora, tatăl…”, spune solista timișoreancă despre această piesă.

Artista ce a devenit cunoscută ca fiind una din protagonistele videoclipului care a comprimat istoria muzicii româneşti în nouă minute, a reușit să intre în atenția melomanilor cu o serie de compoziții interesante, iar în recitalurile susținute de-a lungul anilor le-au oferit spectatorilor o varietate tumultoasă de genuri muzicale care înglobează sub aceeași umbrelă pop-rock, funk, soul, hip-hop și chiar și frânturi de reggae.

„Ultimele mele lucrări muzicale au fost înregistrare în studio la Johnny Kui.


Piesele se nasc acolo unde inima simte, fie să ofteze, fie să celebreze. Personal, îmi este extrem de greu să las în mâinile altor muzicieni sau producători compozițiile, de teamă că ele să nu își piardă scopul și mesajul. Este firesc că un producător să caute mereu un sound cât mai agreabil, pentru cât mai mulți ascultători. Dar pentru mine, primează mereu și mereu, că aceste compoziții să își păstreze intimitatea și transparența, rămânând astfel destinate celor care caută o altfel de experiență caldă. Piesa «În doi» a fost lucrată cu măiestrie și finețe de Johnny, proiect care mi-a dat atâta încredere în urechile, simțul și mâna lui. Știam de o viață că el este un chitarist excepțional, dar finețea cu care reușește să lege acorduri, stări, ritmuri… este chiar impresionantă. Cu Johnny Kui nu colaborez pentru prima oară. Johnny a fost parte din band-ul cu care am înregistrat «Poduri de Pace». A fost unul din oamenii care a tras tare pentru album, fiind un sprijin moral și muzical excepțional. În anii trecuți am avut diferite proiecte în care am mai cântat împreună“, a mai adăugat Beck Corlan.

Artista a lansat în 2015 albumul de debut, „Poduri de Pace”, care cuprinde 12 compoziţii în limba română, și a fost implicată de-a lungul anilor într-o serie de acțiuni umanitare. La sfârşitul anului 2013 a iniţiat un inedit eveniment caritabil numit „Iarnă pufoasă şi călduroasă pentru toată lumea“, care a strâns haine groase pentru oamenii străzii. În 2017 artista a făcut parte din juriul concursului „Studenţii au talent“, care a strâns fonduri pentru susținerea activităților realizate de Asociația „Little People” România în beneficiul copiilor și tinerilor afectați de cancer, iar în cursul aceluiași an a susținut un concert caritabil care a strâns bani pentru ajutorul copiilor din Africa. În cursul anului 2020, Beck Corlan a fost invitată să susțină un concert în cadrul celei de-a patra ediții a Timișoara Refugee Art Festival.

În ceea ce privește planurile de viitor, Beck Corlan pregătește un E.P. cu piese în limba engleză, iar în luna iulie va susține un concert în cadrul festivalului suedez Gullbrannafestivalen.

„În luna iulie a acestui an, vom cânta alături de trupe renumite precum Dirty Loops și Lecrae, în cadrul festivalului Gulbrannafestivalen, din Suedia. Playlistul nostru va cuprinde compoziții în limba engleză, dar vom cânta și piesa «Viață», pentru a ne lauda cu muzicalitatea limbii române. Mi se pare destul de tare să reușești să îți păstrezi o părticică din ceea ce ești și de unde provii, într-un festival multi-cultural, unde se unesc zeci de trupe pentru a vorbi o singură limbă: MUZICA. Tot în acest an, plănuiesc un EP în limba engleză, care va cuprinde o piesă scrisă în urmă pierderii fratelui meu cel mare. Pentru mine muzica este un loc extrem de intim, unde sufletul are libertatea să plângă, să se destrame, să tacă, să stea, să asculte, să se adune, să celebreze și să viseze. Îmi doresc din inimă să reușesc cu transparență, să cant aceste piese cât mai multor oameni care caută astfel de experiențe, ce ne leagă și ne cuprind, care ne aduc vindecare și sens”, a mai adăugat Beck Corlan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.