Blazzaj în concert la Bookfest: „Puneți mâna pe carte dacă nu vreți...

Blazzaj în concert la Bookfest: „Puneți mâna pe carte dacă nu vreți să ajungeți ca noi“

0
DISTRIBUIȚI

Recitalul formației Blazzaj inclus în prima zi a Salonului de Carte Bookfest Timișoara, care are loc la Centrul Regional de Afaceri , a avut parte de un public cald, care a fredonat alături de membrii trupei compozițiile pline de șarm inventate de muzicieni de-a lungul anilor. După un intro cât se poate de inspirat cu piesa instrumentală care poartă numele de „Demența“, băieții s-au dezlănțuit cu „Ograda“, binecunoscuta compoziție inspirată din „Ferma animalelor“ de George Orwell, care este plină de asemănări și coincidențe cu vremurile noastre („Odraselele porcilor au ajuns la putere/ Nimeni nu se aştepta ca acest lucru să se întâmple prea devreme/ Din ogradă… porcării, orătănii”) .

După superba „Spre stele“ cu al ei „Am să caut pereche pe o altă planetă, mult mai pașnică și poate discretă“, artiștii de pe scenă au plusat cu „Ghetoul de Aur“, iar la jumătatea recitalului spectatorii au avut parte și de singura melodie „veche“ din repertoriul formației, cea care dă numele formației. Recitalul a avut parte și de două piese în premieră pentru publicul local, „Foarte bine“ și „Ecusonul“, iar finalul concertului a inclus și unica piesă în limba engleză a timișorenilor din această seară, „The Funk Side“, care a fost completată la bis de Soldații de Funk.

Chiar dacă incinta Centrului Regional de Afaceri nu este una prea potrivită pentru cântări live, datorită acusticii sale, Blazzaj a sunat binișor (mai ales pentru cei care au stat în fața scenei, pe mijloc!), iar la final solistul „Vita“ le-a amintit celor prezenți că se află la Bookfest, spunându-le șăgalnic…„Puneți mâna pe carte dacă nu vreți să ajungeți ca noi“. Valentin Potra – tobe, Sergiu Cătană – percuție, percuţie electronică, Alexandru Pascu – bass, Gabriel Almasi – ghitară, synth, Petrică Ionuţescu – trompetă, clape, Lucian Nagy – saxofon, instrumente de suflat și Octavian Horvath – voce au reușit și de această dată să bifeze o apariție apreciată de publicul care așteaptă de prea multă vreme cel de-l treilea material discografic al trupei.


Din componența formației a lipsit motivat Vlad Faur (trombon, bas), iar pentru acest an formația Blazzaj are pregătite o serie de apariții, care vor fi anunțate în viitorul apropiat.

Foto: Lucian Oprea

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.