Cea mai importantă expoziție mondială de fotojurnalism, expusă și la Timișoara

Cea mai importantă expoziție mondială de fotojurnalism, expusă și la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

 

World Press Photo, cea mai importantă expoziție mondială de fotojurnalism, va fi din nou prezentă în România, la cea de-a LXV-a ediție a sa, între lunile mai și august. Prezentă pentru a XI-a oară în România, expoziția va fi prezentată publicului larg în opt mari orașe din țară, între 1 mai și 4 iunie, fotografiile urmând a fi expuse simultan timp de 35 de zile, în primele trei orașe din circuitul românesc,  București, Timișoara și Cluj-Napoca.

Competiția World Press Photo oferă recunoaștere fotojurnalismului de calitate și premiază imagini și povești din întreaga lume. În acest an, din 64.823 de lucrări înscrise în competiție de 4.066 de fotografi din 130 de țări de pe întregul mapamond, au fost selectați 241 de câștigători regionali și patru câștigători la nivel mondial.


Premiul pentru fotografia anului a fost adjudecat de canadianca Amber Bracken cu fotografia Kamloops Residential School, publicată în The New York Times, o premieră în istoria World Press Photo, căci imaginea câștigătoare nu surprinde oameni, ci comemorează copiii care au murit în școala indiană rezidențială Kamloops, o instituție înființată pentru a-i asimila pe copiii indigeni, unde au fost descoperite 215 morminte fără nume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.