Cocktail francez de sunete interesante la Timișoara, alături de formația Reaven

Cocktail francez de sunete interesante la Timișoara, alături de formația Reaven

0
DISTRIBUIȚI

Chiar dacă trăim în vremuri în care cel mai adesea diletantismul este ridicat la nivel de artă, există unii artiști care reușesc să ofere o experiență inedită prin simpla lor apariție pe scenă.

Francezii care alcătuiesc formația Reaven au demonstrat acest fapt joi seara la Timișoara, cu vârf și îndesat, în cadrul unicului lor recital din România, în care le-au oferit spectatorilor un labirint sonor de bun gust. Muzicienii care-și descriu muzica drept indie – electro pop/rock au venit la Manufactura cu o ciorbă gustoasă care a avut parte de ingrediente clasice, amestecate în porții cât se poate de potrivite, care laolaltă au generat o savoare aparte. Chiar dacă cei patru francezi nu vin cu nimic inovator reușita concertelor susținute de ei este asigurată de linii melodice interesante care în completare cu o bună interactivitate cu publicul asigură acel „ceva” care face diferența între un recital banal și unul memorabil.

Primul și unicul concert al celor de la Reaven a fost inclus în cadrul turneului est-european de promovare a celui de-al doilea material discografic „For Tommorow“, disc care urmează să fie lansat în data de 6 mai. Printre piesele care s-au auzit în premieră la Timișoara s-au numărat atât compoziții de pe primul lor material discografic dar și melodii incluse pe viitorul disc, iar una din momentele tari ale serii a fost „Ordinary heroes“, care ocupă locuri fruntașe în topurile realizate de serviciul Mediabase care monitorizează peste 180 de posturi de radio din SUA și Canada.


Din păcate, numărul spectatorilor care au asistat la acest regal muzical interesant a fost  sub așteptări, dar cei aproximativ 30 de oameni din public s-au ales cu o seară memorabilă alături de membrii formației franceze.

„Muzica noastră este marcată de o paletă largă de stiluri. Când compun piese îmi place să abordez piese rock și pop un amestec din care cred că oricine poate găsi ceva interesant. Niciodată nu încep o piesă cu sunete electronice, acestea își găsesc locul în aranjamentele de mai târziu, îmi place să explorez latura clasică. Cea mai mare influență a noastră este fără îndoială The Beatles. Apoi vin alte lucruri oldschool ca Ten Years After, de exemplu. Dintre influențele mai noi aș aminti Kings Of Leon, Placebo, Muse și Coldplay de la începuturi.  Când mergem într-un loc unde nu am mai cântat niciodată ne așteptăm ca lumea să asculte piesele noastre, nimic mai mult. De ce cântăm în limba engleză? Când compun îmi vin mai ușor cuvintele și chiar și melodiile merg mai bine. Melodia mă forțează să cânt în engleză. Una din piesele noastre a fost remarcată de un producător american, care ne-a ajutat s[ ajungem  la o sumedenie de posturi de radio din S.U.A.. Evident, suntem foarte fericiți pentru asta. Aveam programat un turneu în SUA în 2020 care a fost anulat din cauza pandemiei. Ne-am simțit minunat la prima noastră apariție în România și suntem nerăbdători să mai revenim aici”, ne-a declarat solistul formației Reaven, Roméo Bassi, după concert.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.