Conferință cu ministrul Cercetării, reprezentanți ai Comisiei Europene și ai unor fonduri...

Conferință cu ministrul Cercetării, reprezentanți ai Comisiei Europene și ai unor fonduri de investiții, organizată de ADR Vest la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest își propune să investească peste 35 de milioane de euro prin Programul Operațional Regional Vest 2021-2027 în firme din această regiune, pentru inovație și tehnologie. În acest context, marți, 5 aprilie, începând cu ora 9:00, ADR Vest organizează la Timișoara Convention Center (Hotel Timișoara), o conferință la care au fost invitați ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, reprezentanți ai Comisiei Europene și ai mai multor fonduri de investiții, reprezentanți ai IMM-urilor din regiune. Aceștia au posibilitatea de a afla care sunt principalele oportunități de finanțare prin programul următorilor ani.

„În următorul Program Operațional Regional, în care vom avea rolul de Autoritate de Management, ne propunem să investim sume importante – peste 35 de milioane de euro – în instrumente financiare care vor ținti un alt tip de finanțare – firme care sunt într-o altă perioadă de creștere și dezvoltare și cu un alt mod de a face business. În principal, vizăm firme care au un plan sau o idee de afacere foarte bine conturate, firme care au nevoie de asistență, de coaching, de mentorat, iar acest eveniment va aduna la aceeași masă mai mulți actori care vor creiona aceste programe”, a declarat Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest.

Despre rolul instrumentelor financiare și avantajele lor vor vorbi Krzysztof Kasprzyk (Director Adjunct Unitatea România, DG REGIO, Comisia European), Oana Dordain (Director General Adjunct Unitatea Instrumente Financiare și Relația cu Instituții Financiare Internaționale, DG REGIO, Comisia Europeană), Desmond Gardner (Consilier Instrumente Financiare FI Compass, Banca Europeană de Investiții); Daniel Szczechowski (Director Unitatea de Instrumente Financiare, Departamentul Suport pentru Inovare și Programe de Dezvoltare, Ministerul Fondurilor de Dezvoltare și Politică Regională, Polonia).

În a doua parte a evenimentului, Marius Ghenea (Catalyst România), Cristian Munteanu (Early Game Ventures), Ciprian Man (Grwoceanu) și Matei Dumitrescu (Common Acces & Roca X) vor prezenta mai multe fonduri de capital de risc, platforme de investiții și acceleratoare de afaceri, cu exemple și povești de succes.

„Am invitat mai mulți reprezentanți ai unor fonduri de investiții care deja acționează în România și care au proiecte în implementare și cu care dorim să dezvoltăm în continuare și fondul nostru de investiții la nivel regional.


Cu ajutorul lui, vom finanța firme din regiunea Vest sau firme care doresc să își dezvolte afaceri și care își doresc să se localizeze la noi în regiune. Cred că sunt foarte multe lucruri din care se pot învăța de aici. Mai ales în zona de tehnologie, sunt foarte multe firme care au ajuns unicorn prin astfel de finanțări și sperăm că și noi, dacă vom crește masa critică de firme pe care o s-o susținem și o educăm, să avem șansa de a dezvolta un unicorn sau mai multe în zona de tehnologie, în regiunea de Vest”, a mai spus Sorin Maxim.

Participarea la conferință este liberă, însă numărul de locuri este limitat. De aceea, ea se face în baza unei înscrieri prealabile, pe site-ul Eventbrite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.