Consilierul local Roxana Iliescu, detalii din scandalul Colterm: „Încă de anul trecut...

Consilierul local Roxana Iliescu, detalii din scandalul Colterm: „Încă de anul trecut am atras atenția asupra disprețului acestor salvatori față de legea civilă”

0
DISTRIBUIȚI

Roxana Iliescu a reacționat printr-un mesaj pe pagina sa de Facebook la postarea primarului Dominic Fritz, în care acesta avertiza, preventiv, că „o să auziți multe zilele astea despre certificate de emisii la Colterm, multe atacuri, dezinformări și minciuni”.

„Să vorbești despre «atacuri, minciuni și dezinformări» când tocmai ce ți-a descins DNA-ul prin birourile primăriei, la numai un an și jumătate de când ești în fruntea administrației locale, denotă lașitate și disperare! Să spui că fostul primar Robu, în problema Certificatelor de CO2, a operat ilegal când a cumpărat și garantat plata Certificatelor de CO2 și că i-ai mai făcut și plângere penală, în plus ai mai făcut încă vreo alte 10 (?!) plângeri penale legate de Colterm și… ce să vezi, fostul primar și cei din Colterm sunt liniștiți, în schimb peste tine vine DNA-ul pe o cercetare in rem pe abuz în serviciu pentru un prejudiciu în valoare de 106.863.467 lei, reprezentând amenda încasată de la Administrația Fondului de Mediu, este de un ridicol absolut! Aici, aș mai preciza faptul că, deși amendați, în continuare subzistă obligația de a cumpara cele 201.463 de Certificate CO2 pentru conformarea pe anul 2020!”, a transmis Roxana Iliescu.

Aceasta menționează că, în martie 2021, când Colterm avea o ofertă din partea Termoficarea Oradea, costul certificatelor verzi era aproape la jumătate (44 – 46 de euro) față de prețul la care s-a ajuns acum (peste 80 de euro).


Data limită pentru cumpărarea certificatelor CO2 pentru 2020 era aprilie 2021, iar conducerea actuală a Primăriei Timișoara ar fi ignorat cu bună știință achiziționarea acestora, lucru care ar putea duce la probleme cu legea.

Consiliera locală Pro România face în mesajul postat pe pagina sa de Facebook cronologia evenimentelor, începând de la atenționarea reprezentanților colterm către administrația locală și până la amânarea rezolvării situației și la primirea amenzii din partea Autoritatea Fondului de Mediu.

„Nu aș fi scris toate cele menționate mai sus tocmai în aceste zile, dacă nu aș fi văzut postarea primarului Fritz. Mi se pare absolut halucinant ca și acum, cu DNA-ul prin birourile Primăriei și cu un Colterm în pragul falimentului, la un an și jumătate de când au preluat frâiele puterii, să vorbească despre «furtul și incompetența» altora, în timp ce ei se pretind a fi marii salvatori ai termoficării din Timișoara! Eu nu știu dacă faptele lor sunt penale și în loc de salvatori se vor dovedi a fi niște infractori… nu-i treaba mea! Eu nu am talente ascunse precum primarul nostru, capabil să facă inclusiv expertize grafologice și care vede infractori peste tot în Primărie, prin Colterm și alte societăți aflate în subordinea PMT. Din punctul meu de vedere, organele de cercetare penală să-și facă treaba, iar instanțele competente să decidă în consecință. Cu toate acestea, încă de anul trecut am atras atenția asupra disprețului față de legea civilă a acestor salvatori, inclusiv pe subiectul Colterm! Și o voi face în continuare!”, mai spune mesajul Roxanei Iliescu, care notează și dificultatea tot mai mare de a obține din interiorul Colterm informații care ar trebui să fie publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.