Consilierul local suspendat din USR acuză de minciună conducerea filialei și-l atacă...

Consilierul local suspendat din USR acuză de minciună conducerea filialei și-l atacă pe Dominic Fritz

2
DISTRIBUIȚI

Scandalul din USR Timiș ia amploare după ce conducerea județeană a decis suspendarea din partid pentru un an a consilierului local Andrei Meșter pentru că nu a votat două proiecte ale administrației Dominic Fritz. Meșter ar fi trebuit să fie viceprimar din partea PLUS după câștigarea alegerilor, dar primarul l-a preferat pe Ruben Lațcău, care era tot din USR.

Contactat de PRESSALERT.ro, Andrei Meșter a avut o primă reacție la decizia de suspendare, acuzând, practic, de minciună conducerea filialei care a susținut în comunicatul de presă transmis ieri că alesul local a refuzat să-și explice poziția de a nu vota alături de colegii de partid.

”În ceea ce privește decizia de suspendare voi parcurge toate căile de apărare pe care mi le permite statutul de membru USR. Nu sunt de acord cu modul în care au interpretat poziția mea în Consiliul Local Timișora cei 13 membrii din Biroul Județean prezenți,  care au votat pentru suspendare, dintr-un total de 21.Aceștia au avut punctul meu de vedere precizat în scris. Motivele pentru care m-am abținut la vot le-am exprimat intern foarte clar.


Vizează o întreagă metodologie internă de lucru pe care eu o vad diferit și nu doresc să hrănesc prin detaliere ”adversarii politici” ai USR PLUS, pentru care am muncit foarte mult în ultimii ani. Am avut discuții cu primarul și președintele de filială despre perspectiva mea asupra anumitor proiecte. Dar pare-se că se consideră obligatorie alinierea la viziunea echipei majoritare din filială și consecințele le vedeți – a rezultat o suspendare”, a declarat Meșter. Printre motivele invocate de acesta, într-un mesaj de pe grupul intern al USR, publicat de Renașterea bănățeană, Meșter i-a reproșat lui Fritz modul în care s-au făcut numirile în consiliile de administrație, fără consultări și impunând oameni în ultimul moment.

Andrei Meșter susține că fuziunea dintre USR și PLUS s-a făcut, în fapt, doar pe hârtie. ”În ceea ce privește fuziunea cred că lucrurile sunt cam evidente și le-au exprimat și lideri naționali. În Timiș nu facem excepție, oricât ne place să credem ca nu e așa. Prin faptul că s-au convins câțiva membrii din fostul PLUS, cu funcții publice ce-i drept, nu înseamnă că s-a unificat filiala. Din păcate facem aceleași greșeli la nivelul întregului partid. Majoritatea dictează și nu avem o conlucrare reala a faliilor. Și nu sunt doar între USR și PLUS. De altfel, s-a văzut și în trecut, în vechiul USR, că vorbeam despre barniști și nicușoriști”, a declarat Meșter.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.