Consiliul Județean Timiș a împlinit 30 de ani de la înființare. Cum...

Consiliul Județean Timiș a împlinit 30 de ani de la înființare. Cum a fost marcat momentul

0
DISTRIBUIȚI

Aniversare importantă la Consiliul Județean Timiș. Instituția a aniversat, vineri, trei decenii de activitate. La eveniment au luat parte foști angajați și lideri ai CJT, reprezentanții cultelor religioase, prefectul Mihai Ritivoiu, subprefectul Sorin Ionescu, primarul Dominic Fritz, precum și reprezentanți ai unor instituții publice.

După intonarea Imnului României și un moment de reculegere în memoria foștilor angajați ai instituției care nu mai sunt printre noi, a luat cuvântul președintele în exercițiu al CJT, liberalul Alin Nica.

„Acum 30 de ani, o nouă structură avea să completeze arhitectura administrației publice locale aducând în formula acelei tinere democrații, care era România acelor vremuri, atât de necesara componentă a județului acestui nivel intermediar de administrație. Ne amintim cu toții ziua de 29 martie 1992, data primelor locale alegeri libere după 1989, care au dat o nouă reprezentativitate la nivel județean. Atunci, ca și acum, Timișoara și Timișul erau văzute ca fiind zonele cele mai pro-europene din România”, a spus Alin Nica în discursul său.

Apoi, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a ocupat șase luni funcția de președinte al CJT, fiind nominalizat apoi de PSD pentru postul de premier, a rememorat aniversarea la care a luat parte în urmă cu cinci ani,

„Pentru mine funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș e mult mai importantă decât cele pe care le-am avut și cele pe care, cine știe, o să le mai am. Fac un apel la toată lumea, credeți-mă că știu cât ești de trecător într-o funcție și cât de repede poți fi schimbat, și atunci cred că Timișul are nevoie de stabilitate indiferent de cine conduce Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș. Proiectele Timișului trebuie să fie duse la bun sfârșit indiferent de cine e la conducere. Acum cinci ani vorbeam tot de stadion nou, de legătura de la Giarmata la Timișoara. Indiferent de culoarea politică a Guvernului, trebuie să ducem la capăt proiectele. Aș vrea să fiu invitat și la aniversarea de 35 de ani”, a spus Grindeanu.

„Vă invit de pe acum pentru că nu am de gând să plec”, i-a răspuns Alin Nica.

Primul președinte al Consiliului Județean Timiș, în perioada 1992-2000, liberalul Viorel Coifan, a spus că a fost o perioadă de reforme care au propulsat instituția. Printre premierele celor două mandate ale sale se numără introducerea transportului școlar.

„Viziunea  a constat în transformarea județului într-unul din principalele motoare economice ale României”, a spus Coifan.

Fost vicepreședinte și apoi președinte al Consiliului Județean Timiș, Constantin Ostaficiuc, a declarat că e frumoasă sala multifuncțională (n.r.


– în care a avut loc manifestarea) și le-a mulțumit colegilor care l-au ajutat să o realizeze.

„Aveți în spate experiența cu bune și rele, dar și misiunea de a continua proiectele pe care toți le-am început. A fost senzațională colaborarea între noi, a fost cea mai frumoasă parte din viața mea. Ar trebui să fim animați de un singur gând: de a fi în slujba județului Timiș. Avem nevoie de unitate pentru că numai împreună indiferent de culoarea politică există un singur țel: ca locuitorii județului să beneficieze de toate facilitățile secolului XXI”, a afirmat Constantin Ostaficiuc.

Consilierul județean Călin Dobra, fost președinte al CJT din partea PSD în mandatul trecut, a declarat că 30 de ani activitatea a fost dedicată locuitorilor județului Timiș.

„La ceas aniversar e important să subliniez evenimente de suflet care au adus un plus valoare județului, cum ar fi Centenarul României, aniversarea a 100 de ani de instaurare a administrației românești în județul Timiș-Torontal”, a spus Călin Dobra, care le-a mulțumit angajaților CJ Timiș pentru implicare.

Titu Bojin, Dan Ioan Șipoș și Ilie Sârbu sunt cei trei foști președinți ai Consiliului Județean Timiș care nu au putut fi prezenți la aniversare.

La finalul ceremoniei festive, liderul CJT, Alin Nica, le-a înmânat Trofeul Recunoștinței foștilor președinți ai instituției Viorel Coifan, Constantin Ostaficiuc, Sorin Grindeanu și Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.