Continuă modernizarea Spitalului Județean din Timișoara. Se vor relua transplanturile renale

Continuă modernizarea Spitalului Județean din Timișoara. Se vor relua transplanturile renale

0
DISTRIBUIȚI

Anul acesta, Consiliul Județean Timiș a bugetat investiții la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara în valoare de 8,8 milioane lei.

Suma nu include construcția noii maternități și extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe.

„Importanța strategică a Spitalului Județean din Timișoara ne-a determinat să investim masiv în infrastructura sa și iată că încep să apară primele rezultate concrete din acest an.


Una dintre cele mai bune vești este că reamenajarea secției clinice de urologie și ATI transplant renal a intrat pe ultima sută de metri. Recepția investiției, finanțată din bugetul județului, va avea loc la finalul lunii mai. Unele lucrări au fost finalizate chiar zilele trecute. Menționez aici sistemul de aer comprimat de la Casa Austria și reparațiile capitale la unul dintre tablourile electrice principale, instalații deosebit de importante în activitatea unui spital”, a transmis președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Acesta a mai precizat că instituția a alocat bani și pentru reabilitarea centralei termice pe gaz a spitalului, montarea de corpuri de iluminat eficiente energetic, un lift hidraulic la policlinica ORL, montarea unei centrale termice pe gaze naturale la Maternitatea Bega, cât și achiziționarea și montarea a șase uși și două obloane plumbuite la secția radiologie.

O altă lucrare majoră, pentru care acum se elaborează documentația premergătoare achiziției serviciilor de proiectare, este reabilitarea termică a clădirii Casei Austria.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.