DeeLowBass a lansat un album de muzică electronică: „Muzica e făcută să...

DeeLowBass a lansat un album de muzică electronică: „Muzica e făcută să ne adune, nu să ne destrame“

0
DISTRIBUIȚI

Muzica electronică realizată în Timișoara are parte de un nou material discografic, prin intermediul albumului „Bassology“ , care a fost scos de DeeLowBass alături de o serie de colaboratori.

„Acest album reprezintă dragostea mea față de toate genurile muzicale cu bass respectiv drum&bass, bass house, trap și tek. Am conceput acest proiect în 2016 începând cu o serie de petreceri sub această denumire. Știam că destinația finală va fi un album, însă nu știam când o să reușesc să-l scot. Anul trecut mi-am făcut un mini studio de producție și am început să lucrez la o piesă cu Maria Busuioc (LUNA). Aveam pregătită o melodie și cu Dragoș Pădureanu (Mcx Woodie), iar după aceea au venit și Daniel Urecheatu (Mc44) și Daniel Tudor (Dhanutz) cu care am și produs două concepte BassHouse, stil cu care îmi doressc să merg mai departe, mai mult decât drum&bass. Un alt coleg este Mihai Muntean, care este unul dintre stâlpii proiectului Bassology, care a remixat două piese de pe album“, spune DeeLowBass.

Pe numele său adevărat Lucian Lințu, realizatorul acestui album a activat timp de cinci ani ca și toboșar în formația Phaser, iar după ce a părăsit formația și-a început drumul propriu în domeniul muzicii electronice.

„Totul a început în 2002 când am ascultat prima compilație de drum&bass. Bazele plăcerii față de muzica electronică și rave au fost date de părinții mei, care sunt fondatorii Ponton Casa Baraj Văliug, unde de la o vârstă foarte fragedă m-am trezit pe ringul de dans și înconjurat de foarte multe scule, lumini și clasicul glob disco. Mereu am fost atras de sunete puternice, ciudate și noi, de unde și dragostea pentru tobe. De producție muzicală propriu – zis m-am apucat la 12 ani, jucându-mă cu primele ediții ale programului FL studio“, a povestit artistul.

DeeLowBass alături de MCX Woodie

După ce a deprins o bună stăpânire a skill-urilor de DJ, a început promovarea propriilor idei și viziuni asupra anumitor petreceri în Reșița, în special a unui proiect longeviv – Bass Rush – care a acaparat atenția și interesul publicului.


DeeLowBass a câștigat locul al treilea la concursul DJ Challenge desfășurat în Setup Venue din Timișoara, fapt ce a adus începutul unor serii de colaborări de tip win-win cu diverse cluburi din țara noastră.

În ceea ce privește scena muzicii electronice din zona noastră, el este de părere că aceasta este instabilă și își dorește că promotorii și organizatorii de evenimente să fie mai atenți la scena locală.

„Din păcate scena electronică de party din Timișoara o văd foarte instabilă, și nu toată lumea lucrează după standarde. Dar din fericire ea crește… apar din ce în ce mai mulți tineri talentați și fascinați de arta creației. Muzica e făcută să ne adune nu să ne destrame. De aceea ar fi frumos dacă promoterii și organizatorii de evenimente ar fi mai atenți la scena locală și la cei ce muncesc din greu să facă ceva și să schimbe în mai bine lucrurile. Consider că ideologii de tip «bisericuțe» nu au ce cauta în muzică. Stăm bine din punct de vedere al diversității stilistice. La Timișoara răsună și se mișcă frumos anumite elemente ce țin de scena de party electronică“, a mai spus muzicianul.

Piesele care se regăsesc în albumul Bassology au fost lansate în perioada ianuarie – aprilie 2022, iar mai multe amănunte despre activitatea lui DeeLowBass se găsesc aici. Printre proiectele sale de viitor se numără și proiectul „Bassology Live“ care se va lansa în cursul lunii iunie printr-un eveniment programat să se desfășoare la Atelier 22 Garden.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.