Deții o casă la țară? Dispozitive pe care să le montezi pentru...

Deții o casă la țară? Dispozitive pe care să le montezi pentru siguranță și confort

0
DISTRIBUIȚI
Aerial view above suburb homes in residential neighborhood.

Mulți spun că satul românesc reprezintă viața în toată splendoarea sa structurală și că oferă libertate omului pe care orașul gri și betoanele reci nu o pot dărui niciodată. De aceea, dacă deții o casă la țară ești norocos. În schimb, ai nevoie să o protejezi de priviri mai puțin decente, mai ales dacă nu petreci tot restul anului acolo. Indiferent cum ar fi, sunt câteva aspecte de care ar trebui să ții cont deoarece casa nesupravegheata, mai ales la sat este vulnerabila infractiunilor și tâlhăriilor de tot felul. Iată deci, cele mai importante dispozitive de supraveghere pe care le poți monta pentru confortul și siguranța casei:

  • Camere de supraveghere

Fără doar și poate instalarea unor camere de supraveghere pentru exterior este primul pas pentru a căpăta un strop de siguranță. Camerele de supraveghere de exterior se deosebesc prin rezoluție, distanța iluminării IR, carcasa și funcțiile speciale. Rezoluția este cea mai importantă; cu cât este mai mare, cu atât imaginea va fi mai clară și detaliată (iar tu asta îți dorești).

Rezoluțiile pot fi de 2MP (Full HD), 3 MP, 4 MP, 5MP, 8 MP. Distanța iluminării IR se referă la lumina infraroșie emisă de filtrul IR în condiții de iluminare slabă pentru că imaginea să nu fie întunecată și indescifrabilă.


Aceste camere vin într-o varietate de carcase din metal sau plastic, depinzând destinația lor de utilizare. De aceea, recomandăm să iei legătura cu specialiștii Spy Shop care te vor îndruma pas cu pas în a face alegerea corectă specifică nevoilor pe care le ai.

  • Instalează detectoare pentru monoxid de carbon și senzori de fum

Știai că moxidul de carbon mai este numit ˵ucigașul invizibil și tăcut˝? Nu are miros, gust sau culoare ceea ce-l face inamicul numărul unu al caselor, mai ales acelora de la sat. De fiecare dată când arde ceva, cum ar fi benzina, gazul natural, lemnul, uleiul se eliberează o doza de monoxid de carbon, adică gaz. În spațiile exterioare acest lucru nu prezintă un pericol pentru sănătate, deoarece este suficient spațiu pentru ca gazul eliberat să fie disipat, astfel încât particulele să nu atingă un nivel toxic pentru om și animale. De aceea, este important să instalezi un detector pentru monoxidul de carbon. De altfel, montează și un senzor pentru fum care reacționează instant în momentul detecției emisiilor de fum și declanșează alarma. Noi considerăm că în orice locuință ar trebui instalat un detector de fum!

  • Schimbă porțile, întărește-le și amenajează gardul

Degeaba ai montate dispozitive de supraveghere de înaltă performanță dacă ai uitat să amenajezi gardul. Întărește-l la nevoie sua reclădește-l cât mai repede. Ar fi bine să nu lași privirile scrutătoare ale vecinilor sau trecătorilor să observe ce ai în curte. Construiește un gard înalt și opac pentru un plus de siguranță. Nu în ultimul rând, schimbă porțile și de preferință ar fi bine să alegi automatizările pentru porți care câștigă teren prielnic din ce în ce mai mult în țara noastră.

În concluzie, dacă deții o casă la țară trebuie să ai grijă de ea și să pui accent pe siguranță.

Sursă foto: Unsplash.com