Digitalizare pe bani europeni la Consiliul Județean Timiș. Vor fi introduse și...

Digitalizare pe bani europeni la Consiliul Județean Timiș. Vor fi introduse și plățile online

2
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a câștigat o finanțare pe fonduri europene în valoare de aproape trei milioane de lei pentru o platformă.

Aceasta va avea rolul de a digitaliza fluxurile de lucru cu beneficiarii și colaboratorii externi.

Proiectul a trecut de etapele de evaluare, pasul următor fiind semnarea contractului de finanțare și este complementar proiectului ce prevede digitalizarea proceselor interne ale instituției, aflat deja în lucru și finanțat din surse bugetare proprii.

O altă componentă importantă prevede scanarea și arhivarea electronică a aproximativ 900.000 de pagini, 180 metri linari de arhivă.

„Funcționalitatea platformei va permite logarea mai multor tipuri de utilizatori, cum ar fi cetățeni, primării, instituții subordonate, deconcentrate, universități.


Fiecare tip de utilizator (user) va avea contul optimizat după nevoile de colaborare cu instituția județeană, ele nefiind aceleași pentru toți. După logare, fiecare user va avea la dispoziție documentele dedicate. De asemenea, utilizatorul va putea să programeze întâlniri video sau să primească răspunsuri automate la întrebările uzuale prin intermediul unui chatbot. lnteroperabilitatea cu sistemul financiar intern al instituției va permite, prin operatori dedicați, plata online a taxelor, impozitelor, cât și alocarea diferitelor sume cuvenite către utilizatori, cu monitorizarea acestora în timp real”, au transmis, miercuri, reprezentanții CJ Timiș.

Proiectul poate fi multiplicat la nivelul altor localități, asigurând în prima fază posibilitatea acestora de a folosi platforma ca utilizatori, apoi posibilitatea de interconectare cu aceasta.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.