Discuții în coaliție despre cele șase produse de bază care vor putea...

Discuții în coaliție despre cele șase produse de bază care vor putea fi cumpărate cu voucherele de 50 de euro. Ce a declarat ministrul Muncii, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marius Budăi, a declarat, joi, la Timișoara, că în urma primei discuții avute în coaliția de guvernământ, au fost stabilite cele șase alimente de bază care se vor putea cumpăra cu voucherele acordate de Guvern.

Voucherele vor avea o valoare de 50 de euro fiecare și se vor acorda din iunie o dată la două luni.

Tichetele le vor primii doar familiile care au venit lunar mediu mai mic de 600 de lei, familiile monoparentale, persoanele asistate social, persoanele cu dizabilități, pensionarii cu venituri mai mici de 1.500 lei și angajații plătiți cu salariul minim pe economie.

Potrivit primelor discuții, cele șase alimente de bază care se vor putea cumpăra cu aceste vouchere sunt pâine, cartofi, orez, ulei, carne de pui și ouă, însă lista nu e bătută în cuie.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marius Budăi, a spus că au fost introduse și familiile parentale deoarece, e greu să fi părinte singur și să crești doi, trei copii.

„Și persoanele cu dizabilități și copiii care primesc burse sociale vor beneficia de vouchere.


Prima tură de vouchere o vom plăti de la bugetul de stat și apoi vom recupera banii (n.r. – de la Comisia Europeană). Procedura de distribuire va fi similară cu cea a bonurilor de masă, pensionarii le vor primi prin Poșta Română, elevii le vor primi de la școală”, a spus ministrul social-democrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.