Drumeții cu bicicleta, parc de aventură și multe alte oportunități de distracție...

Drumeții cu bicicleta, parc de aventură și multe alte oportunități de distracție în Banatul Montan

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-83875246">

 

Nu departe de Reșița, Casa Baraj este un loc ideal pentru cei care îndrăgesc muntele, apa și soarele, vor să se plimbe cu biciclete clasice sau electrice cu care pot explora împrejurimile, să aibă parte de diverse distracții, concerte, evenimente sportive, ori doresc să petreacă fie și câteva ceasuri la aer curat, în mijlocul naturii, departe de aglomerația orașului și de rutina zilnică.

Singurul parc de aventură din Caraș-Severin

Din vara trecută, la aproximativ 700 de metri înălțime față de Casa Ponton Baraj de la Văliug, a fost amenajat parcul de aventură „Gozna-Vulturi”, singurul din județul Caraș-Severin.

Aflat chiar în mijlocul pădurii de la Văliug, parcul este destinat tuturor iubitorilor de aventură și senzații tari. Butuci suspendați, un trapez, poduri din coardă, sunt montate la o înălțime de patru metri de la sol, pentru cei dornici să încerce senzații tari. În parcul de distracție se poate ajunge fie cu telescaunul de la casa baraj fie într-o plimbare pe jos, ambele variante oferind un bun prilej de a admira minunatele împrejurimi.

Drumeții cu bicicleta

Zilele călduroase se apropie și iubitorii de apă și soare se vor putea bucura de pontonul amenajat pe malul apei, de plimbări pe lac cu caiace și de peisajul fantastic care poate fi admirat de aici.

De la Casa Baraj se pot face diverse drumeții, către vila Klaus, construită la începutul secolului trecut, locul în care Regele Mihai a făcut un an de școală și a învățat despre tradițiile și obiceiurile locului. Mai poate fi vizitată peștera Comarnic din Parcul Național Semenic-Cheile Carașului, considerată a fi una din cele mai frumoase peșteri din România, cu galeriile și sălile care au o lungime de peste 6.000 de metri, un adevărat muzeu natural subteran aflat în inima muntelui,  care poate fi vizitat de turiști din luna mai până în septembrie.

Pe traseu poate fi admirat unul din puținele exemplare de arbore Sequoia Gigantea din țară, care are peste 45 de metri înălțime și o circumferință de aproximativ cinci metri, precum și canalele de apă din masivul Semenic, pe care, cu mai bine de un veac în urmă, se transportau lemne pentru uzinele din Reșița.

Amenajări la lacul Secu

Tot în apropierea Reșiței a fost reamenajată și zona de agrement de pe platoul Secu, în locul numit „La Șură”, unde s-au făcut mai multe investiții pentru diverse dotări, astfel încât  zona să devină mult mai atractivă pentru iubitorii de sporturi nautice sau de volei, ori pentru cei care doresc să facă plajă, să organizeze festivaluri și alte petreceri în aer liber.

Surse foto: resita.ro, facebook.com / ponton casa baraj, casa-baraj.ro, radioresita.ro, infoghidromania.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.