Elena Udrea, condamnată la închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute” UPDATE...

Elena Udrea, condamnată la închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute” UPDATE 2 Dată în urmărire, Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria, la granița cu Grecia

0
DISTRIBUIȚI

Elena Udrea a fost condamnată astăzi la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”. Sentința este definitivă.

Elena Udrea a fost condamnată joi la 6 ani de închisoare. Decizia aparține Înaltei Curți de Casație și este definitivă.

Condamnarea este cu executare. Documentul de la ÎCCJ va fi trimis Poliției astfel încât mandatul să fie pus în executare.

Udrea a fost condamnată în dosarul Gala Bute. Instanța a respins constestația și a menținut sentința inițială de 6 ani închisoare cu executare.

Vă reamintim că Elena Udrea a mai fost condamnată, în primă instanță, la 8 ani de închisoare cu executare și în dosarul privind campania electorală din 2009.

UPDATE Inspectoratul General al Politiei de Frontiera informează că „persoana în cauză a părăsit teritoriul ţării în cursul dimineţii de 07.04.2022, pe cale terestră, în mod legal, deoarece nu avea restricţionat dreptul la liberă circulaţie de către instituţiile competente”.

„Precizăm faptul că, Poliţia de Frontieră Română pune în aplicare, potrivit atribuţiilor stabilite de legislaţia naţională privind organizarea şi funcţionarea instituţiei, măsurile de restricţionare a dreptului la liberă circulaţie a persoanelor în condiţiile art.


40-41 din Legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu modificările şi completările ulterioare”, au explicat reprezentanții instituției prin intermediul unui comunicat de presă.

Concret, dacă o persoană, cetăţean român, se prezintă la ieşirea din ţara şi îndeplineşte condiţiile prevăzute de legislaţia în domeniu, acesteia i se permite continuarea călătoriei, au precizat polițiștii de frontieră.

Polițiștii nu au găsit-o pe Elena Udrea la domiciliu pentru a pune în executare mandatul de arestare. Autoritățile române au început procedurile și Udrea a fost dată în urmărire generală.

UPDATE 2 Elena Udrea, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei.

În continuare, se desfășoară activități specifice, în vederea predării femeii către autoritățile din România, anunță Poliția.

Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare. Decizia aparține Înaltei Curți de Casație și este definitivă. Condamnarea este cu executare. Polițiștii nu au găsit-o pe Elena Udrea la domiciliu pentru a pune în executare mandatul.

Ulterior au apărut informații cum că ar fi ieșit din țară pe la vama Giurgiu.

Udrea a fost condamnată în dosarul Gala Bute. Instanța a respins constestația și a menținut sentința inițială de 6 ani închisoare cu executare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.