Înfrângere la Miercurea Ciuc pentru Politehnica şi înapoi pe loc de baraj....

Înfrângere la Miercurea Ciuc pentru Politehnica şi înapoi pe loc de baraj. Nicolae Croitoru: „E un eşec usturător”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

Politehnica a cedat la scor de forfait în deplasarea din Harghita, deşi până la pauză nu se marcase în duelul din runda a doua a play-out-ului. FK Csikszereda, liderul grupei A, s-a impus cu 3-0. Declicul a venit dintr-un penalty acordat la o fază la limită în minutul 63 iar primul marcator a fost… timişoreanul ex-alb-violet Petre Ivanovici.

Alb-violeţii şi-ar fi dorit victoria, dar, în orice caz, nu aveau voie să piardă pentru a rămâne la mâna lor în play-out-ul Ligii 2 şi a nu risca să pice pe loc de baraj, poziţie pe care o ocupă după acest eşec.

Prima repriză a fost echilibrată, dar doar gazdele au avut o ocazie notabilă, în minutul 18, prin Gal-Andrezly, blocat la colţul scurt de Devenish-Meares. După pauză Gerbi a fost aproape de gol cu capu, dar în minutul 63 portarul australian s-a ciocnit de acelaşi Gal-Andrezly la o minge aruncată în careu iar arbitrul Sorin Vădana a indicat punctul cu var, acolo de unde Ivanovici a făcut 1-0.


Încercând să atace mai mult, alb-violeţii s-au descoperit decisiv. În minutul 82, Loran Kovacs a recuperat balonul în faţa careului şi l-a învins a doua oară în meci pe portarul australian. Mai mult, s-a făcut 3-0 în prelungiri, când Levente Bara a finalizat simplu din centrarea lui Hernando.

Poli cade din nou pe loc de baraj, cu 24 de puncte, şi va sta în runda următoare, fiind „deja” la trei puncte în spatele Şelimbărului, următorul adversar din play-out-ul Ligii 2.

FK Csikszereda: B. Moga – Takacs (76. Bara), Csuros, Apro, Marrone – Szondi (53, Hernando), L. Kovacs – Gal-Andrezly (84, Schieb), Jebari, Bărăbaş (84, Sandor) – Ivanovici. Pe bancă: Becze – Csiszer, Csedo, Tajti, Jelena. Antrenor: Francisc Dican.

POLITEHNICA: Devenish-Meares – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile (88, Bîrnoi) – D. Radu (69, Iamandache), Lazăr, Ignea, Vukoje (53, D. Andrei) – Gerbi, Ursu. Pe bancă: Păduraru – Oanea, Plumbuitu, D. Olariu, Bocşan, Zaluschi. Antrenor: Nicolae Croitoru.

„E un eşec usturător, au fost 50 de minute în care jocul nu anunţa un aşa rezultat. Din păcate, după 1-0, jocul a căpătat o altă turnură. Am riscat, în ideea de a înscrie, am dat spaţii adversarilor, ne-am pierdut organizarea şi în final s-a ajuns la rezultatul de 3-0… Nu vreau să comentez în niciun fel arbitrajul, pentru că noi trebuia să fim pe durata celor 90 de minute egali, cel puţin, ca evoluţie. Trebuia să arătăm altceva, era un joc important, ştiam lucrurilea acestea, le-am pregătit ca atare, din păcate astăzi nu am reuşit nimic din ceea ce ne-am propus”, a declarat Nicolae Croitoru, „principalul” bănăţenilor.

Pe lângă absenţele lui Rogosic şi Sîntean, din compartimentul ofensiv, echipa timişoreană nu l-a putut folosi nici pe titularul dintre buturi – Păduraru. „S-a accidentat ieri la antrenament, a făcut o întindere şi ăsta a fost motivul pentru care a fost o schimbare forţată. Sigur, a fost pe bancă, dar din păcate nu am putut să-l folosim”, a precizat Nicu Croitoru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.