Evantai de energii pozitive la concertul din Timișoara al clujenilor de la...

Evantai de energii pozitive la concertul din Timișoara al clujenilor de la Funkorporation: „Textele noastre sunt despre sentimentul acela de feeling good“ VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Concertul clujenilor din Funkorporation care a avut loc vineri seara, le-a prilejuit spectatorilor care s-au adunat la Manufactura o întâlnire memorabilă cu un evantai de energii pozitive. Era cât se poate de normal, căci piesele interpretate de solista Székely Erika și colegii ei au trecut printr-o serie de genuri muzicale menite să descrețească frunțile…și picioarele.

Printre piesele interpretate de muzicienii aflați pe scenă s-au numărat majoritatea compozițiilor incluse pe albumul Kronikl, iar ceea ce s-a servit la fața locului în cantități cât se poate de potrivite au fost arome de reggae, picături de ska, groove-uri funky și soul, toate acestea având parte de un topping de vibrații pozitive. Chiar dacă pe alocuri au existat și mici probleme tehnice, concertul clujenilor a fost aplaudat la scenă deschisă de timișoreni, iar pe final trupa a plusat cu o porție de funk de nota zece din repertoriul trupei israeliene Funk’n’stein. De altfel printre influențele declarate sau nu ale celor de la Funkorporation se numără artiști ca Alice Rusell, Parov Stelar, Faithless, Besh O Drom sau Irie Maffia, iar cocktailul acesta le asigură o identitate sonoră aparte.

„Am cântat de mai multe ori la Timișoara și de fiecare dată am avut parte de un public minunat. Asta deși se zice că aici oamenii nu prea ies la concerte și nu dansează….Noi n-am observat așa ceva. Abordăm un funk…suntem o corporație muzicală mai mare în care adăugăm disco, jazzy, ritmuri balcanice, hip – hop…. depinde de ce piesă interpretăm. Am lansat albumul la sfârșitul anului 2019 și am pornit la drum cu promovarea lui în 2020 în februarie…după care a venit pandemia. Am pornit la drum ca o trupă de party…cu remake-uri din zona Amy Winehouse…sau Paulo Nuttini, multe chestii care ne plăceau. Am cochetat și cu electro swing iar încet – încet am început să compunem piese proprii. Albumul nostru este o cronică a evoluției noastre….e un mozaic ce include și înregistrări vechi de vreo opt ani dar și altele noi. Avem piese cu influențe diverse și cântăm doar în limba engleză pentru că așa ne place și pentru că publicul înțelege oriunde mesajul nostru. Unii ne-au întrebat de ce nu cântăm în maghiară…alții de ce nu cântăm în română…N-am făcut-o pentru că stilul nostru se pretează cât se poate de bine cu limba engleză“, ne-au declarat din partea trupei, Székely Erika și Bajusz Gábor (tobarul formației).

Primul concert al formației clujene din orașul nostru a avut loc în urmă cu cinci ani, în data de 17 mai, iar la câteva zile după apariția lor din Timișoara, grupul a trecut prin momente extrem de grele odată cu decesul lui Szanto Lorand, membru fondator și basist, care a trecut în neființă în urma unui accident.

„Am dedicat acest album în memoria lui Szanto Lorand colegul nostru pe care l-am pierdut….și am păstrat toate înregistrările pe care le-am făcut cu el pe disc Da, se poate trăi din muzică în România, dar depinde de prioritățile fiecăruia.


Noi nu trăim din asta, dar avem colegi care o fac…mai cântă și la evenimente private, la nunți. Muzica noastră a fost promovată în special de Radio Guerilla și de câteva radiouri din Transilvania. Însă, fiindcă noi nu cântăm mainstream…nu avem parte de prea multă promovare. Am început să compunem pentru un album nou, chiar aici la Timișoara am cântat în premieră piesa Lonely Nights. Textele noastre sunt despre sentimentul acela de feeling good…ne exprimăm cu ce avem pe suflet. Cântăm uneori și cover-uri dar ne concentrăm pe piesele noastre. Am cântat și în Ungaria de multe ori și nu prea există diferențe între publicul de acolo și cel de aici. Am cântat de câteva ori și la Budapesta și am avut un public extraordinar, dar la fel a fost și-n țara noastră. Ceea ce cântăm noi este…de nișă. Desigur, adăugăm și arome de folclor și asta ne definește. Suntem versatili și ținem cont de public întotdeauna“, au mai adăugat membrii Funkorporation.


LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.